IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Bakik sorozata övezi a mai Samsung S21 bemutatót

Nemcsak a bemutatásra váró terméket sikerült elspoilerezni, de még becsúszott egy iPhone-ról posztolt tweet is. Véletlen lenne vagy csak a nagyobb hype-ot akarja így biztosítani a koreai gyártó?

A pletykák és szivárgások már egy ideje arra utalnak, hogy a Samsung azt tervezi, hogy követi az Apple változtatásait, és kiveszi a töltőt a ma bejelentésre váró új Galaxy S21 dobozából. A megbízható kiszivárogtató, Evan Blass ma megosztott néhány képet a hivatalos Galaxy S21 weboldalról, amely megerősíti, hogy a Samsung új okostelefonjai hálózati adapter nélkül kerülnek a dobozba.

Blass, aki az Apple esemény előtt is kiszivárogtatta a teljes iPhone 12 felhoztalt, képeket tweetelt az állítólagos Galaxy S21 és S21 Ultra hivatalos weboldaláról. Az új dizájn, az 5G támogatás és egyéb fejlesztések mellett a dél-koreai vállalat új telefonjainak nem lesz töltője a dobozban – akárcsak a legújabb iPhone-oknak.

A weboldal „What’s in the box” részében a Samsung azt mondja, hogy az új okostelefonok „csak azzal érkeznek, amire szükséged van”, aka. USB-C kábel, SIM-kiadó eszköz és kezdési útmutató. A Samsung azt is állítja, hogy a környezetvédelmi okokból döntöttek így, gyanúsan egybecseng az Apple indoklásával, amikor tavaly kivették az adaptert az Apple Watch dobozból.

Ez természetesen némileg ellentmond a Samsung korábbi reakciójának, amikor az Apple bejelentette a töltőfej nélkül csomagolt iPhone 12-t. A vállalat elnyomott néhány otromba tréfát a közösségi médiában, hangsúlyozva, hogy a Galaxy okostelefonokhoz továbbra is mellékelt hálózati adapter tartozik. Ugyan a bejegyzéseket később törölték, amikor a Galaxy S21-ről pletykák jelentek meg az interneten.

És, ha mindez nem lenne elég, a Samsung Németország véletlenül közzétette a Galaxy S21 Ultra bejelentését, amit azóta természetese töröltek, de mint mindannyian tudjuk, az internet nem felejt. Azok kedvéért, akik mégis megvárnák a hivatalos bejelentést, nem mennék bele a részletekbe, de az összes technikai újítás megerősítésre került az eredeti német sajtóközleményben

Sőt, még mindig tudunk tovább menni. A Samsung sikeresen meghívta Twitter-követőit, hogy nézzék meg a mai napon zajló Samsung Unpacked eseményt, de a tweeteket sikerült iPhone segítségével megosztani. Bár a bejegyzésnek már nyoma sincs, az internet ezt sem felejti el.

A Blass-féle szivárogtatás még csak egy dolog. De a kiküldött sajtóközlemény és iPhone-os tweet már kicsit erős. Valóban ekkora lenne a szervezetlenség a Samsung háza táján, hogy be tud csúszni egy időben két ilyen baki vagy szándékos hype-olás állhat a háttérben?

Kapcsolódó cikkeink

A Samsung ismét az Apple új készülékén élcelődik

Anikó

Ezek a zászlóshajók feszülnek az iPhone 14-nek ősszel

Anikó

Lesz valaha összehajtható iPhone?

Anikó