IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Így csalhatsz kicsit a Spotifyban, hogy idén jobb 2021-es összefoglalót kapj!

Ha neked is volt pár olyan szám a listádban, ami tényleg véletlen kerülhetett bele, akkor a Spotify segít kicsit, hogy az ideiben már tisztább statisztikákat kaphass.

A Spotify Wrapped egy népszerű visszatekintés, amit az app felhasználói minden évben tűkön ülve várnak, ugyanis összeszedi az összes leghallgatottabb előadót, albumot, dalt és egyebeket. A Spotify meg is jelentetett a blogján pár tippet és trükköt, aminek használatával az eredmények pontosan tükrözik a zenei ízlésünket.

Az egyik legfontosabb dolog, hogy miként rejthetjük el azokat a dalokat a Spotify Wrapped elől, mint amilyeneket elalváshoz hallgatunk, vagy csupán a gyerek miatt hallgatjuk őket. És amikor már szerepel az éves Top 10-es listában a Let It Snow, az elég idegesítő lehet. Én magam is az asztali Spotify miatt látom, hogy mit hallgatnak az ismerőseim, akik erre engedélyt adtak, és néhány név mellett mostanság elég sokszor szerepel az Alma együttes meg ilyenek.

A minden évben várt lista – Forrás: Spotify

Bármely olyan tartalom esetén, amit inkább nem mutogatnánk a barátainknak, vagy nem szeretnénk az éves toplistán látni, használjuk a „Privát munkamenet” nevű funkciót. A privát munkamenetek lehetővé teszik, hogy a barátok tevékenységeit megkerüljük, és nyugodtan élvezzük például a meditációs zenénket anélkül, hogy utána a barátaink megkérdezzék, hogy mi a baj. Vagy néha hallgathatunk igazán alpári szövegeket, ha ahhoz van kedvünk. A privát mód nem befolyásolja személyre szabott zenei ajánlásokat sem, például a Discover Weekly vagy a Release Radar listákat, és nem számít bele az összefoglalóba.

Engedélyezheted a Spotify privát hallgatási módját a Főoldal> Beállítások> Közösségi> Privát munkamenet menüpont megnyitásával.

A Spotify további javaslata, hogy hozzunk létre külön fiókot a gyermekeink számára (Spotify Premium Family csomag), és a Spotify Kidsben saját maguk hallgathatják a hercegnős zenéiket és nem is tudnak elérni szókimondó tartalmakat.

A felhasználók által létrehozott és a Spotify által készített listákat is érdemes hallgatni a cég szerint, ugyanis ezek rengeteg lehetőséget biztosítanak arra, hogy új számokat fedezhessünk fel. Zenei ízlésünk bővítése valóban elképesztően egyszerű a minőségi zenelistáknak és a kifinomult algoritmusnak köszönhetően.

Egész évben elérhetjük egyébként a 2020-ra összerakott listánkat úgy, hogy az alkalmazás „Keresés” pontjába kattintunk, és végiggörgetjük az „Összes tallózása” lehetőséget. Innen visszajátszhatjuk a 2020 Wrapped gyűjteményt, és a személyre szabott lejátszási listákat is élvezhetjük.

Nektek volt már valami nem odaillő, az éves listátokban?

Forrás és borító: Spotify Newsroom

Kapcsolódó cikkeink

Az Apple Music még mindig nem tudja lenyomni a Spotify-t

Anikó

A Spotify betör a hangoskönyvek piacára

Anikó

A Spotify leelőzte az Apple Musicot

Anikó