IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Bedőlhetett az Apple okosotthon-stratégiája

Sok kérdés merült fel az Apple intelligens otthonok iránti elkötelezettségével kapcsolatban az évek során, különösen az év elején, amikor a vállalat leállította az eredeti HomePodot. Most egy új jelentés szerint az Apple még belsőleg sem teljesen biztos abban, hogy mik az okosotthon-tervei, de egy új Apple TV, HomePod és FaceTime kombinált eszköz 2023-ra van tervben.

A Bloomberg munkatársa, Mark Gurman a legújabb Power On hírlevelében arról elmélkedik, hogy az Apple TV értelmetlenné vált az Amazon és a Roku erősebb konkurenciája, valamint az Apple innovációjának hiánya közepette.

Azt javasolja, hogy az Apple újra feltalálhatná az Apple TV-t egy megfizethetőbb változat elkészítésével, a meglévő modell árának csökkentésével, vagy olyan funkciókkal, amelyekkel a jelenlegi árát is megérné. Ennek ellenére Gurman szerint mindezek egyike sem valószínű, hogy hamarosan megtörténik az Apple mérnökeitől hallottak alapján:

Ha az Apple valóban hatékony akar lenni, akkor egyszerűen csökkentheti a box árát, készíthetne egy olcsó stick változatot 4K-val, vagy olyan funkciókat adhatna hozzá, amelyek miatt valóban megéri. De jelen állás szerint nehéz elhinni, hogy ez hamarosan megtörténik, főleg úgy, hogy az Apple mérnökei azt mondták, hogy a cégnek nincs erős otthoni hardverstratégiája, és hogy nincs sok belső optimizmus.
Mark Gurman

Gurman megduplázza azt a meggyőződését is, hogy az Apple már 2023-ban kiad egy Apple TV, HomePod és FaceTime kombinált eszközt:

Úgy tűnik, az Apple mégis felismerte ezt, és egy kombinált Apple TV, HomePod és FaceTime kamerás otthoni hub készüléket fejleszt, amelyet 2023 körül fog kiadni. Vajon ez a verzió végre javítani fog az Apple kínálatán a nappaliban? Ezt csak az idő fogja megmondani. De ha a következő nagy megújulás nem sikerül jól, akkor az Apple számára talán itt az ideje, hogy megfontolja, hogy az Apple TV-t a polcra tegye más otthoni termékekkel, például az iPod Hi-Fi és a csúcskategóriás HomePoddal mellé.
Mark Gurman

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó