IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Bemutatott egy csomó frissítést a YouTube

A videóstream oldal új frissítéseket készített az androidos és iOS-es felhasználók számára.

A YouTube elég sokat fejleszt mostanság, mondjuk a legutóbbi megoldás nem mindenkinek jött át annyira, mert az androidos csúszkába nyúltak bele egy kicsit.

A YouTube a mai napon viszont bejelentette Android és iOS frissítések sorozatát az oldal újratervezésének részeként. Az általános megjelenés változatlan, de a Google azon dolgozik, hogy optimalizálja a gombok elhelyezését és elrendezését, miközben néhány kényelmi változtatást is hozzáadott.

A fejlesztések egy „korszerűbb lejátszó oldallal” kezdődnek és szembetűnőbb helyekre rakták át a gombokat. A képaláírások már nem az így is túltelített menü második elemei, hanem inkább a jobb felső sarokban található „CC” vezérlő részeként érhetőek el.

Egyszerűbb UI – Forrás 9to5Google

Hasonlóképpen az előbbihez, az „automatikus lejátszás” kapcsoló már majdnem a képernyő tetején helyezkedik el. Ez a bizonyos változás hamarosan tesztként is érkezik a Desktop verzióhoz.

A Google más kisebb apróságokat is eszközölt az oldalon, például új, üreges ikonokat és mutatósabb vezérlőket, amelyek elvileg még gyorsabbá teszik a felhasználók által végrehajtott műveleteket.

A YouTube alkalmazás emellett növeli a „Video Chapters” kihasználhatóságát azáltal, hogy hagyja, hogy a felhasználók a lejátszón belül kattintva listanézetet kapjanak. Ennek segítségével láthatjuk a megtekintett videóban található összes fejezet teljes listáját, mindegyiket előnézeti indexképpel ellátva.

Az újratervezéssel másik részeként a YouTube teljes képernyős módjába való belépéshez a felhasználóknak csak felfelé kell csúsztatniuk majd a lejátszót, míg az ellenkező irányú lefelé irányuló pöccintéssel lehet kilépni.

Mert a teljes kijelzős megjelenítés gomb már túl snassz – Forrás: 9to5Google

Neked tetszenek a fejlesztések?

Forrás és borító: 9to5Google

Kapcsolódó cikkeink

Ezek a zászlóshajók feszülnek az iPhone 14-nek ősszel

Anikó

Google: az Apple visszatartja a fejlődést

Anikó

Végre használható lesz a Gmail iOS-es widgete

Anikó