IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Végleg kukába repülhetett az Apple AirPower projektje

Az Apple évek óta várt, sokszor feltámadni tűnő AirPower vezeték nélküli töltőpadja nagyon úgy tűnik, hogy nem csak totálisan döglött, de a vállalat hivatalosan is dobhatta a projektet. 

Jon Prosser, az ügyet ismerő forrásokra hivatkozva arra jutott, hogy az Apple 2021-es naptárából is kikerült a prototípus ütemezett elkészítése és tesztelése. Meglehet, a projektet határozatlan időre elkaszálták.

A 2017-ben még az iPhone X-zel egyidejűleg bejelentett AirPower töltőpad az Apple egy csodálatos kísérlete lett volna arra, hogy olyan töltőállomást hozzanak létre, mely a mobileszközök teljes ökoszisztémáját kiszolgálja. Hiszen működött volna egyszerre az iPhone-nal, Apple Watchcsal és AirPodsszal is. A töltő pedig egy sor különálló tekercset tartalmazott volna, melyek lehetővé tették volna az eszközök szabad elhelyezését a padon és a töltéspriorizálást is.

Többszöri csúszás után az Apple 2019-ben hivatalosan is elengedte az AirPower koncepcióját. Ugyan azt nem hozták nyilvánosságra, hogy mi vezetett a projekt halálához, mindössze annyit közöltek, hogy az eszköz nem ért fel a magas színvonalú elvárásaikhoz. Aztán persze jöttek olyan hírek is, hogy a nagyon durva melegedés volt a megoldhatatlan probléma.

Bő egy évvel később röppentek fel újra a hírek a töltő feléledéséről. Még az is felvetődött, hogy a techóriás folytatja a prototípus tesztelését és valahogy sikerült megugraniuk a melegedési problémákat az A11 processzor integrálásával a jobb energiagazdálkodás érdekében. De most megint minden a feje tetejére állt.

Az AirPower teljes elhagyásával viszont végre teret nyerhetnek a MagSafe-es vezetéknélküli töltőkiegészítők, hátha sikerül fejleszteni a gyorstöltést is.

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó