IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Biztonságosabbá válik az AirTag használata

Az Apple bejelentette, hogy több frissítést is készít a Find My hálózatához, hogy csökkentse az AirTag nyomkövetők zaklatásra vagy bűncselekményre való felhasználásának lehetőségét.

A cupertinói techóriás egy következő szoftverfrissítéssel számos változtatást hajt végre, többek között egy új figyelmeztetést is beiktat, amely a beállítási szakaszban felhívja a felhasználók figyelmét arra, hogy az AirTagek az Apple ID-jukhoz kapcsolódnak, és hogy a zaklatás bűncselekménynek számít.

Forrás: The Verge

Emellett az Apple közölte, hogy kijavít egy zavaró hibát a kiegészítő figyelmeztetésekkel kapcsolatban. Az Ismeretlen tartozék észlelve figyelmeztetés például csak bizonyos AirPods vagy Find My kiegészítők esetében jelenik meg – az AirTagek esetében nem. A jövőben az Apple azt mondja, hogy egy új üzenetet fog bevezetni, amely tudatja a felhasználókkal, ha egy AirTag utazott velük.

Az Apple csütörtökön frissítette a nem kívánt nyomkövetést támogató dokumentumát is, hogy az tükrözzön néhány új és meglévő, az AirTagekbe és más Find My-kompatibilis kiegészítőkbe épített biztonsági funkciót.

Miközben ezek a frissítések hamarosan érkeznek, az iPhone-gyártó azt is bejelentette, hogy vizsgál néhány más változtatást is, amelyeket 2022-ben tervez bevezetni.

Ezek közé az egyéb frissítések közé tartozik az új Precision Finding, amely lehetővé teszi az iPhone 11, iPhone 12 és iPhone 13 felhasználók számára, hogy a Precision Finding segítségével felismerjék és megtalálják a nem kívánt AirTageket.

Forrás: 9to5Mac

Az Apple elmondása szerint egy olyan funkción is dolgozik, amely figyelmezteti a felhasználókat a nem kívánt AirTagek jelenlétére a saját iOS-eszközeiken. Ezek a készüléken megjelenő értesítések lehetővé teszik majd számukra például egy hang lejátszását az AirTagen, vagy a Precision Finding segítségével a helyének pontod meghatározását.

További jelentős frissítések közé tartozik az AirTag hangjának állítása, hogy könnyebb legyen megtalálni, valamint a nem kívánt nyomkövető riasztási logikájának módosítása, amely hamarabb figyelmezteti a felhasználókat a nem kívánt nyomkövetőre.

Az Apple azt állítja, hogy együttműködik a bűnüldöző szervekkel az AirTagekkel való visszaélésekkel kapcsolatban, amelyek azonban állításuk szerint ritkák. Hozzátették azonban, hogy még akár egy eset túl sok.

Kapcsolódó cikkeink

Megjelent a watchOS 9

Anikó

Megjelent az iOS 16

Anikó

Érkeznek az Apple Far Out eseményének legnagyobb bejelentései

Anikó