IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Biztonságosabbá válik az AirTag használata

Az Apple bejelentette, hogy több frissítést is készít a Find My hálózatához, hogy csökkentse az AirTag nyomkövetők zaklatásra vagy bűncselekményre való felhasználásának lehetőségét.

A cupertinói techóriás egy következő szoftverfrissítéssel számos változtatást hajt végre, többek között egy új figyelmeztetést is beiktat, amely a beállítási szakaszban felhívja a felhasználók figyelmét arra, hogy az AirTagek az Apple ID-jukhoz kapcsolódnak, és hogy a zaklatás bűncselekménynek számít.

Forrás: The Verge

Emellett az Apple közölte, hogy kijavít egy zavaró hibát a kiegészítő figyelmeztetésekkel kapcsolatban. Az Ismeretlen tartozék észlelve figyelmeztetés például csak bizonyos AirPods vagy Find My kiegészítők esetében jelenik meg – az AirTagek esetében nem. A jövőben az Apple azt mondja, hogy egy új üzenetet fog bevezetni, amely tudatja a felhasználókkal, ha egy AirTag utazott velük.

Az Apple csütörtökön frissítette a nem kívánt nyomkövetést támogató dokumentumát is, hogy az tükrözzön néhány új és meglévő, az AirTagekbe és más Find My-kompatibilis kiegészítőkbe épített biztonsági funkciót.

Miközben ezek a frissítések hamarosan érkeznek, az iPhone-gyártó azt is bejelentette, hogy vizsgál néhány más változtatást is, amelyeket 2022-ben tervez bevezetni.

Ezek közé az egyéb frissítések közé tartozik az új Precision Finding, amely lehetővé teszi az iPhone 11, iPhone 12 és iPhone 13 felhasználók számára, hogy a Precision Finding segítségével felismerjék és megtalálják a nem kívánt AirTageket.

Forrás: 9to5Mac

Az Apple elmondása szerint egy olyan funkción is dolgozik, amely figyelmezteti a felhasználókat a nem kívánt AirTagek jelenlétére a saját iOS-eszközeiken. Ezek a készüléken megjelenő értesítések lehetővé teszik majd számukra például egy hang lejátszását az AirTagen, vagy a Precision Finding segítségével a helyének pontod meghatározását.

További jelentős frissítések közé tartozik az AirTag hangjának állítása, hogy könnyebb legyen megtalálni, valamint a nem kívánt nyomkövető riasztási logikájának módosítása, amely hamarabb figyelmezteti a felhasználókat a nem kívánt nyomkövetőre.

Az Apple azt állítja, hogy együttműködik a bűnüldöző szervekkel az AirTagekkel való visszaélésekkel kapcsolatban, amelyek azonban állításuk szerint ritkák. Hozzátették azonban, hogy még akár egy eset túl sok.

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó