IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Egyre több helyen jelenik meg a realityOS

Az App Store feltöltési naplókban és az Apple nyílt forráskódjában ma reggel új utalásokat találtak a realityOS-re, arra az AR/VR operációs rendszerre, amely a vállalat pletykált kevert valóság headsetjén fog futni.

Nagyon úgy tűnik, hogy az Apple legalább két AR-projekten dolgozik, amelyek között szerepel egy 2022 végén vagy 2023-ban megjelenő kiterjesztett valóság headset, amelyet egy későbbi időpontban érkező, karcsúbb kiterjesztett valóság szemüveg követ.

Ming-Chi Kuo elemző szerint a headset két M1 típusú Apple Silicon chipet tartalmaz majd, amelyek Mac-szintű számítási teljesítményt biztosítanak, és innovatív élményt nyújtanak az AR és VR módok közötti zökkenőmentes váltással.

Az AR/VR headset várhatóan egy új operációs rendszert fog futtatni, amelyet korábban rOS néven emlegettek, ami a Reality Operating System rövidítése. Ahogy a tvOS az Apple TV-n, a macOS a Mac számítógépeken, a watchOS pedig az Apple Watchon fut, az rOS várhatóan az Apple AR headsetjét fogja működtetni. Az AR/VR operációs rendszer belső kódneve Oak, amelyet először a Bloomberg tárt fel 2017-ben.

A Bloomberg munkatársa, Mark Gurman szerint az Apple külön App Store-t szeretne létrehozni a headsethez, amelynek középpontjában a játékok, a streaming videotartalmak és a videokonferenciák állnak. A Bloomberg úgy írta le, mint egy mindent átfogó 3D-s digitális környezetet, amelyet játékra, médiafogyasztásra és kommunikációra terveztek.

Az Apple régóta pletykált AR/VR headsetje azonban a Bloomberg szerint 2023-ig késhet, miután a fejlesztési folyamat során problémákba ütköztek. A pletykák eredetileg azt sugallták, hogy az Apple AR/VR headsetje valamikor 2022-ben, talán a júniusi WWDC-n jelenik meg, de még mindig vannak olyan fejlesztési problémák, amelyeket az Apple-nek le kell küzdenie.

Borítókép: 9to5Mac

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó