IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Bomba formában térhet vissza a 12”-es MacBook

Az Apple egyik legvékonyabb Macje lassan nagyobb visszatérő, mint maga a Sötétség Hercege, Ozzy Osbourne, aki már legalább tízszer oszlott fel a Sabbath-tal, majd alakult meg újra. A tavaly forgalomból kivont MacBook idén harmadik szériával térhet vissza, méghozzá nem is akármilyen formában.

Nem, nem csak egy ködös emlék rémlik fel a távolból, valóban újra a boltok polcaira kerülhet még az év vége előtt az Apple 12”-es kis szörnyecskéje, immár sajátgyártású Apple Silicon chippel a motorháztető alatt. Mondanám, hogy egy durvább fogyókúrán is átesett, de már az elődje is csak 0,92 kg-ot nyomott, így inkább csak sikerült megtartania a beachbody formát az elmúlt 3 évben.

Forrás: TurboSquid

Az Apple első Macek számára, a TSMC által készített saját ARM-chipje az A14X processzor technológiáját veszi alapul és jelenleg még a Tonga kódnévre hallgat. És nem kevesebb, mint 15-20 óra működési időt ígér, legalábbis a The China Times legújabb értesülései szerint.

Beszállítói információk szerint az Apple ez év végén várhatóan piacra dob egy MacBookot 12 hüvelykes Retina kijelzővel, saját tervezésű és fejlesztésű A14X processzorral, Tonga kódnévvel, USB-C csatlakozóval és kevesebb, mint 1 kilogrammos össztömeggel. Az ARM-alapú processzor alacsony energiaigényének köszönhetően a MacBook akkumulátorának időtartama 15-20 óra lehet. Az A14X processzort pedig az új generációs iPad Prókban használják majd.

Silican, Tonga és Lifuka, a három teljesítmény-őr – Forrás: The China Times

Az Apple az idei a WWDC-n jelentette be, hogy az eddigi Inteltől vásárol CPU-kat szépen lassan teljesen elhagyják és saját ARM-alapú chipek fejlesztésén dolgoznak Apple Silicon néven. Amivel szeretnék is frissíteni a teljes termékkínálatot az elkövetkezendő két év során.

Ez már a második alkalom, hogy a tavaly másodjára kivont MacBookok újraélesztéséről szól a fáma, pedig Ming-Chi Kuo korábban még a 13”-es MacBook Prót jósolta az első hordozható ARM-es befutónak.

Hátha végre tényleg kapunk egy király „One more thinget” a soronkövekező Special Eventen.

Forrás: The China Times

Borítókép: MacRumors

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó