IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Brutál játékgéppé varázsolható az Asus ROG Phone 3

160Hz-et is tud a kijelző, csak elő kell belőle csalogatni.

Pár napja dobták ki a gamerek álmát, az Asus ROG Phone 3-at, amit kifejezetten a játékmániásoknak készített a gyártó. Ez az első telefon, ami megkapta a Snapdragon 865+ chipet is, plusz elkészítették hozzá a Kunai Gamepadet, amivel pár másodperc alatt Nintendo Switchet varázsolhatunk a telefonunkból. Amikor pedig nem játékgépnek használjuk, egy igen impozáns RGB LED-es tokba tehetjük, hogy szó szerint villoghassunk vele a haveroknak. Sőt, az Asus a túlmelegedésre is gondolt, hátlapra csatlakoztatható hűtőt is vásárolhatunk majd a készülékhez.

A modern világ Gameboy-a – Forrás: AndroidGeek

Azon kívül, hogy mindenféle fullos gamer kiegészítő van hozzá és persze a specifikációk is tökéletesen kielégítőek, egy kis extra meglepetést is tartogat a játékosoknak. Hivatalosan 144Hz-es képernyőt kapott, de egy kis okoskodással elő lehet belőle 160Hz-et is sajtolni egy ADB parancs segítségével.  

A XDA Developers fedezte fel, hogy el van rejtve a 160Hz mód a telefon beállításai között, és csupán egy egyszerű parancssor kell neki, hogy előcsalogassuk. 

adb shell setprop debug.vendor.asus.fps.eng 1

Ahogy ezt a parancsot kiadjuk neki, rebootolni kell a telefont és a Beállítások > Képernyő > Képernyőfrissítés alatt megjelenik egy 160Hz opció is, amit innentől egyszerűen be lehet majd kapcsolni. Elvileg az összes applikáció és játék, ami futott a 144Hz-en tökéletesen fog működni 160 Hz-en is, de mivel ilyen fura módon kell kisajtolni a teljesítményt a telefonból, akkor érdemes használni, ha tényleg a kedvenc játékunkat gyűrjük és nagyon kell az FPS.

Számodra megérné az Asus gamertelefonja, vagy szerinted mobilon úgysem igazi az élmény?

Forrás és borító: AndroidPolice

Kapcsolódó cikkeink

Az Android-használók fele iPhone-ra váltana

Anikó

A hirdetések már a telefonod zárolási képernyőjére is betörhetnek

Anikó

Eszméletlen összeget költöttünk appokra 2021-ben is

Anikó