IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Cicaházzá hajtogathatók a legmenőbb Samsung TV-k dobozai

A koreai óriás új szintre emelte a kartondobozok újrahasznosíthatóságát.

A mai TV-k hatalmas, keskeny dobozban érkeznek, ezáltal nagyjából semmire sem használhatók. Dolgokat nem tudunk belepakolni, a gyerek nem tud belőle várat építeni, egyedül a macska foglalja el, de a méretei miatt neki sem az igazi.

Ráadásul a vastag anyag miatt, mely a törékeny belsőt védi, elég nehezen újrahasznosítható. Így is, úgy is a kukában végzi. Az Egyesült Államokban nagyjából 90 milliárd dobozt dobnak ki, azok után, hogy mindössze egyszer voltak használva.

Ezen változtatna a Samsung. Éppen ezért a legújabb csúcstelevízióit olyan környezetbarát kartondobozzal látja el, mely a kicsomagolás után macskaházzá, újságtartóvá vagy épp polccá alakítható. Ezt a fícsört egyelőre csupán a három legújabb Lifestyle TV, a The Frame, a The Sero és a The Serif megvásárlása után élvezhetjük. Szerencsére a kisebb méretű modellek már 250 000 Ft környékén kaphatóak, tehát nem milliós tételekre kell elsősorban gondolni.

Nem csupán a Samsung TV, de a dobozból kreált bútorok is jól mutatnak. Forrás: Deezen

A The Serif egy merőben egyedi módon emeli új szintre a televízió térben elfoglalt helyét. A páratlan dizájn kiemeli és önmagában is stílusossá teszi az I-alakú formatervet. A The Frame ezzel szemben egy valódi műalkotás. És ez nem egy metafora, az eszköz ugyanis pontosan olyan, mintha egy festmény nézne ránk a falról. Főként amiatt, hogy kikapcsolt állapotban művészeti alkotások százait képes megjeleníteni, ezzel pedig a működése 100%-ban képes emelni bármilyen belső tér színvonalát.  És végül a The Sero, mely gyakorlatilag megmutatja, merrefelé is halad a tech világa. Egy TV, mely függőleges helyzetbe fordítható, sőt, egyszerre akár 2 képet is megjeleníthetünk rajta, egyidőben. Mindegyik TV egy csodálatos alkotás a maga nemében, ehhez pedig tökéletes passzol a Samsung újrafelhasználásról alkotott elképzelése.

Kangwook Chun, a Samsung vizuális kijelzőkért felelős üzletágának alelnöke és termékstratégiai csapatának vezetője így nyilatkozott a koncepcióról:

A felhasználók jobban kötődnek azokhoz a márkákhoz, amelyek hozzájuk hasonló értékekkel és szemlélettel rendelkeznek. A környezetbarát csomagolással egy olyan élményt szeretnénk nyújtani a felhasználóknak, amely az önkifejezésen keresztül pozitív hatással van a környezetükre is.

A dobozok pontmátrix mintázatot kaptak, melynek köszönhetően sokkal gyorsabban feldarabolhatók, ha újrahasznosításra szánnánk őket. Vagy lecsekkolhatjuk a kapott útmutatót, és nekiállhatunk összeszerelni az új DVD-tartó (használ még valaki DVD-t?) állványunkat, cicaházunkat vagy éppen a menő újságtartónkat. Az útmutató minden esetben egy QR-kód segítségével érhető el, de persze nem csak az előre megadott instrukciók szerint készíthetünk belőle tárgyakat.

Egy TV dobozából akár több kiegészítőt is ki tudunk vagdosni. Forrás: Samsung

A Samsung és a brit életmód magazin, a Deezen össze is fogott, hogy kicsit felcsigázza a kreatív vásárlókat. A felhívás lényege, hogy minél egyedibb kreációt hozzanak létre a versenyzők, mindezt pedig 20 000 dolláros összdíjazással honorálják. A verseny nem hivatalos mottója, hogy próbáljunk kicsit ‘out of the box’ módon gondolkodni. Ebben az esetben megéri, hisz akár a megvásárolt TV árának sokszorosát is visszanyerheti valaki.

Forrás: Samsung Newsroom

Te mit hajtogatnál?

Kapcsolódó cikkeink

A Samsung ismét az Apple új készülékén élcelődik

Anikó

Ezek a zászlóshajók feszülnek az iPhone 14-nek ősszel

Anikó

Lesz valaha összehajtható iPhone?

Anikó