IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

77 colos luxus – Beovision Harmony TV

Láttunk már ívelt képernyős TV-t, olyat ami képkeretként simul be az otthoni összképbe, sőt papírvékonyságú kábelmentes megoldással is találkoztunk már, nehéz meglepést okozni ezen a piacon. És akkor itt a Beovision Harmony a dán Bang & Olufsen jóvoltából, amitől mégis leesik az állad!

Beovision Harmony egy BeoLab 50 társaságában [bang-olufsen.com]

Mivel is foglalkozik a Bang & Olufsen?

A dán márka a kétségkívül luxus kategóriás hangszóróiról és hifi szettjeiről lett roppant híres annak idején, ami annyira is nem meglepő, hiszen egyszerre két érzékszervünkre képes hatni. Egyrészt ott van a kristálytiszta hangzás, ami hallatán egy igazi audiofil sámán is elégedetten bólogat, másrészt pedig az áll leejtős dizájn, ami könnyen a szoba csillogó ékkövévé avanzsálja az eszközt.

Beovision Harmony két BeoLab 50 társaságában [bang-olufsen.com]

Kezdjük a dizájnnal

Nincs ez máshogy, a Beovision Harmony esetében sem. Nehéz a mai világban szinte már csak fekete paneleket jelentő TV piacon valami emlékezeteset alkotni, de ha egy Harmony mellett mennénk el, egészen biztosan utánafordulnánk. Főleg, ha éppen akcióban van, ugyanis ez a TV mozog. Méghozzá nem is akárhogyan!

Kikapcsolt állapotban a padló közelében pihen, várva arra, hogy egy gomb megnyomására pillangószerűen kinyíljanak szárnyai, amelyek nem csupán ügyes dizájnelemek, hanem a hangszórókat rejtik. Miután a mozdulat lezajlott, a TV panel pontosan optimális szemmagasságba helyezi el magát. Magic!

Miközben az állunkat keressük a képernyőn, beszéljük kicsit az anyaghasználatról. Az egész 77 colos monstrum tömör alumínium talpazaton nyugszik, aminek köszönhetően a súlypontja egészen alacsonyan található még bekapcsolt állapotban is. A hangszóró panelek borításának kérdését a kedves vevőre bízza a B&O: választhatunk kézzel csiszolt tölgyfát vagy szürke Mèlange szövetet. Én kétségkívül a fadíszítéssel vinném, de ne aggódjunk, az a szövet is eléggé prémium ahhoz, hogy azt kívánnánk, az egész nappali abból legyen.

Minden faelem kézzel készül [bang-olufsen.com]

Mennyire prémium a képminőség?

A Bang & Olufsen már régóta az LG-vel dolgozik együtt, ami a televízióit illeti, és milyen jól teszi! Kétségkívül jelenleg az LG gyártja a legkápráztatóbb paneleket, ezek közül pedig a C9 OLED HDR viszi a prímet, így hát nem volt kétség, hogy ez kerüljön a Beovision Harmony-be, 65 vagy 77 colos méretben.

Pillangó könnyedségével nyílik [bang-olufsen.com]
Volt szerencsém élőben is látni a monstrumot, és valóban kápráztatóan színtelített és kristálytiszta képpel tárul elénk, amin az embernek azon nyomba kedve lenne megnézni például a Ford v. Ferrari filmet. Nem utolsó sorban a hangzás miatt is.

Természetesen minden technológiai nyalánksággal felvértezték a Harmony-t. LG webOS 4.5-ös rendszerének köszönhetően egy kattintásra vagyunk a Netflix, Amazon vagy YouTube tartalmaktól, továbbá AirPlay 2 vagy Chromecast támogatást is kapott. Ha pedig a fülünket szeretnénk kényeztetni Deezer és TuneIn szolgáltatásokkal azonnal megtehetjük azt is.

Hangzás, ami a lehozza a csillagokat

Itt csillan meg igazán a Beovision Harmony gyémántfoga, a gyönyörű tölgyfaborítás ugyanis 6 különböző hangszórót rejt. És ugyanennyi erősítőt. Igen, mindegyik hangszórónak külön erősítője van, így garantálva a kristálytiszta és dinamikus hangzást. A középső tweeter és 2 fullrange hangszóró 50 watt krafton, míg a kettő mélynyomó és 1 középtartományt lefedő hangszóró, egyenként 100 watt teljesítményen képes üzemelni.

Ez már így magában is elképesztő, személy szerint odáig vagyok a Bang & Olufsen hangzás karakterisztikájáért, amit művelnek a magas illetve középtartományokon az valami fenomenális, semmilyen más hasonló kategóriájú rendszeren nem tapasztaltam még.

Ha pedig szeretnénk bővíteni és létrehozni egy valódi, akár 7.1-es moziélményt, a márka kínálatában találunk pár variációt arra is. Fontos megemlíteni, hogy a Beolink egy zárt rendszer, szóval más erősítővel vagy aktív hangszórókkal nem tudjuk összekötni a TV-t, így mindenképp érdemes ezt fontolóra venni.

Apró részletek teszik egésszé

A Beovision Harmony azoknak a vásárlóknak készült, akik szeretnek elveszni a dizájnelemek apró részleteiben, keresik az egyediséget és kicsit ki szeretnének törni a mainstream világából. Miközben sem technológiai, sem élmény szempontból nem nélkülöznek egy cseppet sem.

BeoRemote személyesen [bang-olufsen.com]
Ennek a TV-nek valójában nincs párja, elég akár megemlíteni a teljesen alumíniumból készült távirányítót is, aminek a súlypontjára és fogására külön misét szentelhetnék. Említettem ár, hogy programozható, konkrétan bármire? Legyen szó Apple TV-ről vagy éppen PlayStation rendszerünkről, így nem kell csupán a kontrollerünk után nyúlni.

Ti elfogadnátok egy ilyet a nappalitokba vagy ez már túlzás?
The post 77 colos luxus – Beovision Harmony TV appeared first on IThon.hu | Techben otthon vagyunk!.

Kapcsolódó cikkeink

Többfrontossá válik az Apple és Meta közti háború

Anikó

Bedőlhetett az Apple okosotthon-stratégiája

Anikó

Harmadik féltől származó eszközökre is érkezik a Siri

Anikó