IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Csak egy kicsit késhet a Series 7

Az Apple megoldotta az Apple Watch Series 7 gyártási problémáit, és szeptember közepén-végén megkezdi az új modell tömeggyártását, és az ugyanabban a hónapban történő bevezetés még mindig a tervek között szerepel, Ming-Chi Kuo elemző új befektetői jegyzete szerint.

Az Apple Watch 7 gyártási problémája elsősorban a panel oldalához kapcsolódik. Ez azonban megoldódott, és a panelmodulok tömeggyártása szeptember közepén kezdődik.
Ming-Chi Kuo

Az Apple Watch Series 7 új dizájnt kap, amelynek lapos szélei az iPhone 12 és az iPad Pro esetében használt lapos élekhez hasonlóan lapos szélekkel rendelkeznek majd. 

Kuo szerint az új Apple Watchnak hossszabb gyártási folyamaton kellett átesnie, mint a korábbi modelleknek, mert a dizájn ilyen „drámai” változáson ment keresztül. Konkrétan az új, tartósabb kijelzőpanel a régi kábeles kialakítás helyett érintkezős kialakítást használ, és első alkalommal alacsony injekciós nyomású túlöntési (LIPO) eljárást is igényel.

Az Apple egy új OLED gyártósorral is dolgozik, amely javíthatja a hatékonyságot és csökkentheti a panel költségeit, de ehhez új beszállítókra volt szükség, mint például az LGF, a Young Poong és a Jabil.

A panellel kapcsolatos számos új gyártási folyamat első alkalommal történő bevezetése miatt az Apple Watch 7 panelmodulja a Jabil tömeggyártás megkezdése előtti kockázat-felfutási fázisban megbízhatósági problémákkal szembesült, amelyek közé elsősorban a villogó panel és az érintésérzéketlenség tartozott. Ez a bonyolult gyártási probléma kapcsolatban állhat az LGD-vel, a Jabillal vagy a Young Poonggal.
Ming-Chi Kuo

A jó hír az, hogy az Apple megoldotta a panelmodul megbízhatósági problémáit azáltal, hogy különböző kísérleti terveken (DOE) keresztül megtalálta a legjobb gyártási konfigurációt, és módosította a minősítési szabványokat a panel és az összeszerelés oldalán.

Arra számítunk, hogy a Jabil szeptember közepén megkezdi az Apple Watch 7 panelmoduljainak tömeggyártását – írta Kuo a jegyzetben. Az új ütemterv alapján az elemző szerint a végtermék tömeges szállítása szeptember végén kezdődik. 

Borítókép: MacRumors

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó