IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Már csak idő kérdése és itt az Apple Music Lossless

Az Apple Music Lossless streaming valamikor júniusban érkezik, és néhány felhasználó már most beszámolt arról, hogy a szolgáltatásba már érkeznek az indítást támogató tartalmak.

Az Apple nem közölt pontos dátumot az új Apple Music-funkciók elindítására, de mivel a WWDC-ig már csak alig egy hét van hátra, bármikor bedurranthatják. A türelmetlen felhasználók, akik abban reménykednek, hogy élőben találják meg a frissítést, azt tapasztalták, hogy egyes albumok már Lossless vagy Dolby Atmos feliratokat mutatnak, míg másokat arra kérnek, hogy töltsék le újra az albumokat az új formátumokhoz.

Ráadásul minden zenei videóban megjelenik, hogy az Apple Music alkalmazáson belül a Spatial Audióval engedélyezve van a lejátszásuk.

Az új zenei funkciók működéséhez iOS 14.6 vagy újabb verzió szükséges. Az Apple valószínűleg azon dolgozik, hogy a fájlok elkészüljenek a szerverein, majd a megjelenéskor engedélyezi a hozzáférést. A művészek valószínűleg szintén készülnek a megjelenésre az albumok és a zenei videók új verzióinak feltöltésével.

Mivel több mint 20 millió dal kap Lossless formátumot és több ezer Dolby Atmost, valószínűleg néhány kicsúszik az Apple gondos figyelme alól. A felhasználók arról számoltak be, hogy az Apple frissítésekről szóló bejelentése óta találnak olyan albumokat, amelyeken az új formátumok szerepelnek. Ezeknek a címkéknek és funkcióknak a szórványos megjelenése azt mutatja, hogy dolgoznak rajtuk, de nem utalnak a közeljövőbeni megjelenésre.

A zenészek is készülnek arra, hogy az új funkció széles körben elérhetővé válik. Nem az Apple Music az egyetlen szolgáltatás, amely a Dolby Atmos zenei bevezetésére készül. A K-Pop együttes, a Blackpink bejelentette, hogy új élő albumukat Dolby Atmosra keverik, és június 1-jén világszerte elindul a Vibe, a Spotify és az Apple Music kínálatában.

A Dolby Atmos vagy Spatial Audio feliratnak nem kell megjelennie ahhoz, hogy működjön. Ha AirPods Pro vagy AirPods Max készüléket viselsz, hallgass meg egy zenei videót, és ellenőrizd a Spatial Audio beállítást a Vezérlőközpontban. Ha a Spatial Audio formátumot játszol le, az ikon mocorogni fog.

A Dolby Atmos és Lossless hanggal ellátott Spatial Audio valamikor júniusban fog megjelenni az Apple Music kínálatában. Az Apple a június 7-i WWDC Keynote során, meglepetésként jelentheti be a funkciókat, amit már korábban beharangoztak.

Forrás és borítókép: AppleInsider

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó