IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Csaknem fél évet biztosít az előrendelésekre az App Store

Ha a cupertinóiakon múlik, ezentúl biztosan nem csúszunk le a legjobban várt alkalmazások megjelenéséről, a napokban ugyanis duplázták az előrendeléshez biztosított időt.

Az alkalmazások előrendelésének lehetősége 2016-ban került be az Apple alkalmazásboltjának repertoárjába, méghozzá a Super Mario Runt felvezető marketinghadjárat részeként. Akik nagyon kíváncsiak voltak a legendás vízvezetékszerelő első mobilos kalandjára, azok már az iPhone 7 szeptemberi keynote-ja után jelezhették igényüket az App Store-on,  így a játék náluk a decemberi megjelenéskor automatikusan letöltődött. Az előrendelés később minden alkalmazás számára elérhetővé vált műfajtól és üzleti modelltől (ingyenes, prémium, demo) függetlenül.

Forrás: The iPhone FAQ

Az igények előzetes leadására eddig maximum 90 napunk állhatott rendelkezésre, az Apple ugyanis ennyiben maximalizálta az előrendelési intervallumot a fejlesztők számára. Nemrég azonban bejelentették, hogy az ablak immáron 180 napra tárul.

Mostmár megengedheted az ügyfeleidnek, hogy akár 180 nappal azelőtt előrendeljék az alkalmazásod, hogy az megjelenne az App Store-on. Használd ki a hosszabb felvezetési időt, hogy izgalmasabbá tedd a várakozást az appod funckióival, szolgáltatásaival és tartalmával kapcsolatban, s hogy több előrendelésre ösztönözz. Az appod megjelenéséről az ügyfelek értesítést kapnak, s 24 órán belül automatikusan letöltődik az eszközükre.”-írja az Apple.

Hogy eddig hányan érezhették szűkösnek a 90 napos előrendelési időt a mobilos appoknál, azt nyilván nem tudjuk megválaszolni, de a cupertinóiaknak bizonyára jó okuk volt a döntésre. Az előrendelés mindenesetre kétségtelenül megkönnyíti a felhasználók dolgát, hiszen egy-egy jobban várt tételnél nem kell fejben tartanunk a megjelenési dátumot, az app egyszer csak felbukkan a készülékünkön.

Te vártál már annyira mobilos alkalmazást, hogy elő is rendeld?

Forrás: 9to5Mac

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó