IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Donald Trump vs. Social Media – a volt elnök mindenkit is beperelne

Trump volt amerikai elnök perrel fenyegeti a Facebookot, a Twittert és a YouTube tulajdonosát, a Google-t, valamint mindegyik vezérigazgatóját, mert állítólag megsértették az első alkotmánymódosításhoz fűződő jogait.

Miután a Facebook legalább két évre kitiltotta Donald Trumpot, és a Twitter, valamint mások is hasonló lépéseket tettek, a volt elnök hat kereset indítását helyezte kilátásba. Ezek mindegyik platformhoz, plusz azok vezérigazgatóihoz, a Facebooknál Mark Zuckerberghez, a Twitternél Jack Dorsey-hoz és a Google-nél Sundar Pichaijhoz szólnak.

“Nem akarunk megegyezni” – mondta újságíróknak a CNBC szerint. “Nem tudjuk, mi fog történni, de nem akarunk megállapodni”.

A perek két dolgot követelnek. Azt akarják, hogy a médiavállalatok engedjék vissza Trumpot a platformjaikra, és azt akarják, hogy a 230. paragrafust nyilvánítsák alkotmányellenesnek. A kommunikációs tisztességről szóló törvény 230. szakasza megakadályozza, hogy a cégek felelősséget vállaljanak azért, amit a felhasználók a szolgáltatásaikra posztolnak.

A CNBC szerint a Twitter és a Google szóvivői nem kívántak nyilatkozni. A Facebook még nem reagált.

Trump ügyvédje, Matthew Lee Baldwin, a Vargas, Gonzalez, Baldwin, Delombard ügyvédi irodától egyelőre nem tisztázta, hogy a volt elnök valóban benyújtotta-e már a kereseteket a bíróságra.

A bejelentést Trump volt elnök a New Jersey állambeli Bedminsterben lévő golfklubjában tette. A Trump-párti America First Policy Institute vezetőinek körében beszélt, amely állítólag támogatja a pereket.

Kapcsolódó cikkeink

Feltámad a Tamagotchi!

Anikó

Lehetett volna fekete kerámiából is Apple Watch Edition

Anikó

Sorban tálalnak ki az Apple alkalmazottai

Anikó