IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Lehetett volna fekete kerámiából is Apple Watch Edition

A prototípus burkolatról készült újonnan megosztott képek tanulsága szerint az Apple anno fontolóra vette, hogy az Apple Watch Series 5-ből fekete kerámia Edition verziót kínáljon. 

A “Mr. White” néven ismert prototípusgyűjtő és szivárogtató által a Twitteren megosztott képeken a fehér kerámia változat mellett egy fekete kerámia Apple Watch burkolat prototípusa látható.

A kerámia Apple Watch Edition Series 5 soha nem volt elérhető fekete színváltozatban, csak a feltűnő fényes fehér kivitelben volt kapható. Az Apple a fehér kerámia Apple Watch Editiont a rendkívül egyedi kivitelnek köszönhetően csúcskategóriás opcióként forgalmazta, 1249 dolláros kezdőáron.

Az Apple akkoriban erősnek, könnyűnek és karcállónak minősítette a kerámia burkolatot, amely négyszer olyan kemény, mint a rozsdamentes acél kivitel, ugyanakkor “gyöngyházfényű, csillogó felületű”, a karcolásoknak és a mattulásnak rendkívül ellenálló.

Az Apple Watch Edition tokjának elkészítése nagy szilárdságú cirkónium-dioxid porral kezdődik, amelyet timfölddel kombinálva érik el a gazdag, fehér színt. Ezután minden egyes tokot sajtolással formáznak, szintereznek és gyémántiszap segítségével políroznak, ami rendkívül sima felületet és gyönyörű fényt eredményez. Ilyen precíz kidolgozás mellett minden Apple Watch Edition tok elkészítése napokig tart.

A képeken látható fekete kerámia kivitel nagyon hasonlít grafitszínű rozsdamentes acélból készült Apple Watchhoz, és bár a színe valamivel világosabb, nem alaptalan a feltételezés, hogy a felületek hasonlósága lehet az oka annak, hogy az Apple soha nem vitte előre a fekete kerámia tokot.

Az Apple a Series 2-vel mutatta be a kerámia Apple Watch Editiont, amely a Series 3-mal egy szürke kerámia opciót is kínált. Míg a Series 4-es modellek esetében nem volt kerámia Apple Watch Edition, addig a Series 5 esetében az Apple felélesztette a csúcskategóriás fehér kerámia Edition modellt. A legújabb Apple Watch Series 6 esetében ismét nincs kerámia változat, az Edition modellek csak megfizethetőbb titánium burkolattal rendelkeznek.

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó