IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Dübörögnek az App Store bevételei

A vártnál gyengébb áprilist követően Katy Huberty, a Morgan Stanley munkatársa szerint az App Store májusban az előrejelzéseket meghaladó tendenciát mutat – ami annak a jele lehet, hogy az Apple a júniusi negyedévben a tervezettnél jobban fog teljesíteni.

Az AppleInsider által látott, befektetőknek szóló jegyzetben Katy Huberty vezető elemző szerint az App Store nettó bevételei öt ponttal előrébb járnak, mint az eredeti 7%-os májusi előrejelzésük. Az emelkedés az áprilisi gyengébb növekedést követően következik be.

Emiatt a növekedésnek mindössze 5%-ot kell tartania éves szinten, hogy teljesüljön a júniusi negyedéves előrejelzés. Ez azt sugallja, hogy a júniusi negyedévben a szolgáltatások felfelé ívelnek, és az eredmények felülmúlják a Morgan Stanley várakozásait.

A Morgan Stanley elemzése alapján Huberty úgy becsüli, hogy az App Store nettó bevétele május 25-én 12%-kal nőtt az előző évhez képest. Feltételezve, hogy ez a teljesítmény nem tér el a hónapok óta tartó tendenciáktól, ez azt jelentené, hogy a negyedév eddigi részében a növekedés 14%-os emelkedést mutat éves szinten.

Forrás: AppleInsider

Ezek a számok azt jelzik, hogy az App Store növekedése körülbelül 3 százalékponttal, azaz 92 millió dollárral előzi meg a Huberty 11%-os júniusi növekedési előrejelzését. “Másképp fogalmazva, ahhoz, hogy teljesítsük vagy meghaladjuk a júniusi negyedéves App Store előrejelzésünket ­… az App Store-nak mindössze 5%-kal kellene növekednie június hónapban éves szinten” – írta.

Az App Store éves szintű növekedése 2021 májusában néhány régióban, köztük az Egyesült Államokban is lassult. Az App Store 10 legnagyobb piacából legalább négyben azonban ígéretesnek tűnik a növekedés: Tajvan, Kanada, Németország és Franciaország. Még a COVID-19 korlátozás enyhülésével egyes régiókban is stabilizálódhat vagy újra felgyorsulhat a növekedés – mondta.

Emellett, bár a játékipar növekedése 2015 januárja óta az eddigi legnagyobb lassulást szenvedte el májusban, Huberty úgy véli, hogy ez a közeljövőben jelentkező ellenszél eredménye, és semmi strukturális jellegű. Az App Store monetizációja májusban eddig szintén 28%-kal nőtt, ami azt jelzi, hogy a fogyasztók a lazított koronavírus-irányelvek ellenére is elkötelezettek maradnak.

Forrás: AppleInsider

Borítóké: Apple

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó