IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Durván merül az iPhone-od? Nyugi, ez csak az iOS 14.6…

Számos iPhone-felhasználó számolt be problémákról az akkumulátor élettartamával kapcsolatban, néhányan pedig súlyos teljesítmény-csökkenésre panaszkodtak, amikor éjszakára nem töltötték fel a készüléket.

A felhasználók általában azt tapasztalják, hogy az energiaszint néhány százalékkal csökken, ha a telefonjukat éjszakára nem töltik fel. Az iOS 14.6 viszont úgy tűnik, hogy több energiát fogyaszt.

Az Apple támogatási fórumain számos hozzászólás említi az akkumulátor túlzott merülését. Néhány felhasználó beszámolt róla, hogy az akkumulátor látszólag gyorsabban merül, mint a korábbi iOS-kiadásoknál.

Az egyik hétfőn közzétett esetben egy felhasználó azt látta, hogy a Siri egy iPhone XS kapacitásának 70%-át nyalja be egy teljes töltésből. Egy másik felhasználó iPhone 12 készülékének akkumulátora 30%-ra csökkent, miközben éjszakai töltés alatt volt, egy harmadik pedig azt állította, hogy a frissítés gyorsabban lemerítette az akkumulátort, mint ahogy az Apple Smart Cover képes volt feltölteni az iPhone 11 Pro készülékét.

Nem világos, hogy pontosan mi okozza az akkumulátor lemerülési problémát. A fórum egyik felhasználója a Podcasts alkalmazást okolta a merüléséért. Egy másik Reddit-posztoló felajánlotta, hogy az időzítés miatt az AirTaghez lehet köze, bár ez valószínűtlennek tűnik, tekintve az érintett hardverek körét és más felhasználók állítása szerint ez repülőgépes üzemmódba állítva történt.

Az is vita tárgyát képezi, hogy valójában hány embert érint a probléma. Az iOS 14.6 esetében nincs statisztikailag szignifikáns növekedés a panaszok számában, szemben bármelyik másik friss verzióval. Az iPhone 12 Pro akkumulátor lemerülésével kapcsolatos 2020. decemberi probléma esetében egy nagyságrenddel nagyobb volt a válasz a támogatói fórumokon, mint ami eddig megfigyelhető volt.

Az Apple még nem kommentálta vagy ismerte el, hogy a legújabb iOS-kiadásból eredő akkumulátorprobléma van. Az esetleges javítások valószínűleg egy jövőbeli firmware-frissítésben fognak megjelenni.

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó