IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

EarPods nélkül érkezhet az iPhone 12

Amióta iPhone az iPhone, a csomagolásban meglapult maga a készülék, egy fülhallgató, töltőkábel és töltőfej, a készülék dokumentációja, valamint az elengedhetetlen Apple matrica. A legfrissebb értesülések szerint az előbbiek egyike az idei szériából már kimaradhat.

Ming-Chi Kuo legújabb infói szerint az iPhone 12-es szériával megtörhet az iPhone 7 2016-os megjelenése óta tartó sorozat. Négy évvel ezelőtt felejtette le az Apple először telefonjairól a jack csatlakozót, és helyeztek Lightning csatlakozós EarPodsokat a telefonok dobozaiba.

Forrás: Shpock

Az elemző szerint ezzel szeretné a vállalat még inkább a vezeték nélküli technológiák fel elmozdítani a vásárlókat. Nevesül az AirPods irányába. Hogy ez mennyire etikus, arról felesleges vitát nyitni, hiszen – ha jól tudom – eddig sem kötelezte semmilyen törvény a gyártókat arra, hogy fülhallgatót adjanak a készülékeik mellé. Valamiért így alakult, a legtöbb készülékhez egy füles is jár (haha). Helyből most csak egy gyártót találtam, aki nem csomagol a készülékei mellé, az OPPO.

Az viszont, hogy ez mennyire nagyvonalú gesztus a felhasználók felé, már teljesen más kérdés. Jelenleg egy Lightning csatlakozós EarPods fülhallgatót 9990 Ft-ért vesztegetnek az Apple hivatalos webshopjában. 5-6000 Ft-ért lehet találni a neten régi csomagolásból visszamaradt darabokat.

Forrás: Apple

Csak úgy fun factként megjegyezném, hogy a jack csatlakozós verzió is ugyanennyibe kerül, amihez még 2990 Ft-ért szükséges beszerezni egy átalakítót is. Nyilván léteznek olyan old fashioned EarPods szerelmesek, akik régi iPhone-hoz vagy valamilyen teljesen más márkájú, még jack csatlakozóval ellátotott készülékhez használnák az Apple füleseit, de talán a 13 000 Ft-os ár egy kicsit borsos ebben az olvasatban.

Reppentek már fel olyan hírek is, hogy majd első generációs AirPodsokat csomagolhatnak a csúcs iPhone-ok mellé. De van egy olyan érzésem, hogy az bár megfelelne a vezeték nélküli direktívának, azonban vásárlásösztönző hatása vajmi kevés lenne. Arról nem is beszélve, hogy a 2. generációs AirPods megjelenésekor, 2019. március 20-án a vállalat kivezette a terméket, így erre az ötletre már helyből üthetjük a tojást.

AirPods Strap, a következő lépés… Forrás: Spigen

Arról pedig nem szabad megfeledkeznünk, a nagy Good Guy Apple-ségben, hogy egy piaci alapon működő vállalatról van szó, akik a mi pénzünkből is élnek és működnek. És bár igyekeznek a felhasználók érdekeit szem előtt tartani, a legönzetlenebbnek tűnő húzások mögött is sokszor maguk felé hajlik a kezük. Ha már 10k-s füles sincs a dobozban, akkor igen picinyke az esélye, hogy jóval nagyobb értéket képviselő vezetéknélküli testvére bekerülhessen a helyére.

A mi véleményünk az IThon.hunál elég egyértelmű: mehet a levesbe az EarPods, de akkor kérünk olyan tisztítókendőt, amit az eredeti iPhone mellé csomagoltak! Súlyban és költségben is spórolás, azt pedig használnánk is! Régen még egy dokk is belefért…

Neked mi a véleményed? Milyen fülest használsz? Bejön még az EarPods vagy ott porosodik a dobozban?

Forrás: AppleInsider 

Borítókép: Shpock

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó