IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Ebben a sorrendben érkezhetnek az Apple Silicone-os gépek

Ming-Chi Kuo újra a varázsgömbje fenekére nézett és felállított egy csodás timeline-t számunkra az idei és jövő évre MacBook fronton. Lesz itt minden, 14”-es MacBook Pro és nagyobbra nőtt testvére a 16”-es verzió is megújul.

Egy befektetői feljegyzés isten igazából arról szólt, hogy mely beszállítók profitálhatnak a leginkább az Apple ARM chipekre történő átállásával. Mert bizony egy egyet jelent a meglévő MacBook felhozatal megújításával is.

A várakozások szerint az Apple 2020 negyedik negyedévében dobja piacra az új 13,3”-es MacBook Próját, de ez még nem a 14”-es verzió, az valamikor a 16”-es nagyobb testvérrel karöltve érkezhet 2021 második vagy harmadik negyedévében. És közé kerül még egy megújított MacBook Air is valamikor 2020 negyedik vagy 2021 első negyedévében.

Forrás: Apple Newsroom

Először azt hittem „no hablo inglés”, de aztán kiderült, nem az én nyelvi készségeimmel van gond. Kuó feljegyzése valóban külön emlegeti a mostani 13”-es modell utódját és a 14”-es MacBook Prót.

Ráadásul még arról is meg a spekuláció, hogy a saját chipekre való áttérés számunkra kedvezőbb irányba mozgathatja el az árcímkéken szereplő összegeket. Most, hogy már nem az Intel zsebébe kerül a lovetta, elképzelhető, hogy a vállalat ceruzája is vékonyabban fog fogni, amikor árazásra kerül a sor.

Én már arra is kíváncsi leszek, hogy telefon téren tudják-e tartani az idei ütemtervet. Pesszimizmus ide vagy oda, én nem látom ennyire rózsásan a helyzetet.

Forrás: AppleInsider 

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó