IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Végre eljöhet a Google Chrome aranykora

Hadd kezdjem az egészet egy vallomással: bár rég óta Safarit használok, szívem mélyén még mindig a Google Chrome felé húzok, de professzionális felhasználásra – meg nem professzionálisra is – a Chrome jelenleg alkalmatlan Macen. De most minden megváltozhat…

Egyéni személyes perverzióm, hogy kifejezetten szeretem a munkahelyi böngészésem szétválasztani a priváttól, legfőként azért, mert szabadidőmben nem mindig szeretek a munkához köthető reklámok és ajánlások tengerében úszni.

Sőt, azt is kedvelem, ha a privát munkamentemben mondjuk az „F” betűre a Facebook ugrik fel, míg a professzionálisban a Feedly – amit a hírek böngészéséhez használok, de a privát életben semmi szükségem rá.

Forrás: Lifehacker

Ezt tökéletesen meg tudtam eddig oldani a céges G-Suite és privát Google account szétválasztásával két Chrome profilon. És bár kényszeres tab bezárogató vagyok, egy idő után kénytelen-kelletlen szembesülnöm kellett a ténnyel: élhetetlen a dupla Chrome történet Macen. Hiszen a böngésző optimalizálatlanságából fakadóan egyszerűen egy igazi powermachine Macet is kettő perc alatt képes megfektetni. Na, de majd most…

Július 5-én már elkezdett egy feljegyzés körözni arról a neten, hogy a Chrome 86-ban olyan óriás változások állhatnak be, amik igencsak kedvező hatással bírnak a háttérben futó weboldalak kezelésében.

A jelentésben szereplő kísérleti funkció nem csak a macOS verzió esetében működhet, lényege pedig, hogy limitálja a Javascript időzítését és csak percenként egyszer bolygatja a nyugvó weboldalakat, ezzel visszavágva az energiaszükségletet.

Azért még mindig nem egy Safari… – Forrás: TheWindowsClub

A kiszivárgott kísérleti dokumentáció szerint egy 36 megnyitott tabbal futó Chrome esetén kb. két órával nőtt az akkumulátor időtartama – akkor, ha mást nem csináltak a géppel. De állítólag akkor is nőtt az aksiidő, amikor mást is csináltak a tesztgéppel.

Max Christoff a vállalat Chrome-mérnöki csapatának vezetője a Wall Street Journalnak megerősítette, hogy valóban dolgoznak olyan megoldásokon, ami csökkentheti a Google Chrome energia éhségét a sebesség-, teljesítmény- és aksiidő növelés jegyében. És persze a tabok sarokbaküldése mellett még azért más fejlesztéseket is terveznek, aminek „drámai hatása van az akkumulátorra és teljesítményre”.

A változások, ha minden igaz, néhány hónap múlva akár már manifesztálódhatnak is felhasználók számára. Remélhetőleg az éles Big Surrel eljön újra a Chrome aranykora is Macen.

Forrás: TheWindowsClub

Borítókép: Threadpost

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó