IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Idegesít a Samsung Bixby? Így szabadulhatsz meg tőle!

A telefongyártók minden évben azon versenyeznek több-kevesebb sikerrel, melyikük tudja a legtöbb új funkciót belerakni készülékeibe és a Samsungnál sincs ez másképp. Még ha az nem is a legújabb vagy legjobb funkció, de állandó visszatérő versenyző a Bixby is.

Mindenki hallotta, ha másból nem is, de rémhírekből, hogy mennyire használhatatlan és idegesítő a Samsung saját virtuális asszisztense. Nem mellesleg a vállalat szinte rákényszeríti a felhaszhasználóira a Bixby-t. Olyannyira, hogy az S8 óta külön gombja is van, újabb verzióknál pedig a bekapcsoló gombba integrálták. Kicsi eltérések lehetnek különböző modelleknél, de azért a szisztéma ugyanaz.

Ha Samsung készüléked van, és idegesít a használhatatlan Bixby gomb, itt egy tuti tipp, hogyan tedd eggyel használhatóbbá virtuális asszisztens dedikált gomját!

Sajnos teljesen eltűntetni nem lehet, mert így is az asszisztens fogja végrehajtani a gyorsbeállításokat, de legalább nem fog felugrálni és idegesíteni véletlenszerű gombnyomásokkor. Viszont az eredetinél jobb funkciókat lehet hozzárendelni, így egyből pozitívba lehet fordítani a negatívat.

Egyedi funkció hozzárendeléséhez:

  • lépj a Beállításokba
  • keresd meg a a Speciális Funkciókat
  • azon belül a Bixby gomb lehetőségnél tudod az egyszeres vagy dupla nyomásos lehetőséget konfigurálni

Azt megjegyezném, a “Nyomja meg duplán a Bixby megnyitásához” (az összevont gomboknál ez változhat) megjelölése sokkal ésszerűbb ötlet, ha tényleg végképp meg akarunk szabadulni az asszisztenstől, mivel sokkal kisebb az esély, hogy véletlenül duplán nyomjuk meg a gombot. Illetve, ezután igény szerint akármelyik előre telepített applikációt be tudjuk majd állítani a plusz Bixby gombunkara, csak választani kell a programok közül.

Ha ennél is személyreszabottabb funkciókat szeretnél, akkor te a gyorsparancsot keresed. A jobb felső sarokban elhelyezett plusz jelre kattintva máris beállíthatsz akármit. Én csak pár egyszerű ötletet állítottam be a lenti képen, mint a: flashlight – elemlámpa, weather – időjárás vagy alarm – ébresztő, stb. Hogy tetszés szerint akármit elő tudjak hívni.

Igazából csak a fantáziád szab határt, hogyan is használjátod a gyorsparancsot. Elvégre az a lényeg, hogy minél személyesebbé varázsold készüléked gombját..

Azt így a végére azért megjegyezném, az eredeti tippem az lett volna, hogy állítsuk át Bixby gombunkat a sokkal felhasználóbarátabb Google Asszisztensre, mint alternatíva, de többszöri próbálkozás ellenére sem engedte beállítani, akármilyen gyorsparancsot is próbáltam használni.

A legjobb megoldás talán, ha a Google appra állítod a Bixby gombot, és ott megnyomva a hangparancsot, máris elérheted az asszisztenst. Félmegoldás tudom, de jobb, mint a semmi.

Borító: GadgetHacks

Te használod a Bixby-t vagy teljesen más van beállítva az extra gombra?

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

A Samsung ismét az Apple új készülékén élcelődik

Anikó

Ezek a zászlóshajók feszülnek az iPhone 14-nek ősszel

Anikó