IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Egy Apple alkalmazás mind felett Windowson

Úgy tűnik, a vállalat egy hajszálnyira van attól, hogy új Microsoftos alkalmazást adjon ki Windows 10 felhasználók számára. Ez egyben a vég eljövetelét is jelentheti a Macen már tavaly leváltott iTunesnak.

Az Aggiornamenti Lumia olasz Microsoft és Windows témájú portál egy minden forrást nélkülöző tweetben osztotta meg értesüléseit, mi szerint hamarosan új Apple app érkezik a Microsoft Store-ba.

Bár eddig nem úgy tűnik, mintha túl sok közük lenne az Apple-höz, azonban elképzelhető, hogy nem járnak messze az igazságtól. Tavaly a LinkedInen a vállalat olyan szoftverfejlesztő mérnököket keresett, akkor segédkeznének a média appok következő generációjának kifejlesztésében Windowsos környezetben.

Jelenleg az Apple Windowsra elérhető alkalmazásainak listája egészen rövidke. Az iTunes és iCloud testesít meg mindent, ami alma az ablakos környezetben.

iTunes a Microsoft Store-ban

Az iTunes a vállalat már tavaly felszámolta Macen. Az iTunes funkciók bekerültek a Finderbe és lett külön Apple Music, TV, Podcats és Books alkalmazás. Windowson viszont még mindig egy alkalmazás uralkodik mind felett. Itt érhetik el a Windowsos felhasználók a saját zenei és filmes tartalmakat. Apple TV+ sorozatokért, filmekért és zenés tartalmakért viszont csak a webet böngészhették, arra még nincs dedikált szoftver, azonban ez hamarosan megváltozhat.

Kezeket fel, ki nyomja iPhone/iPad és Windows PC/laptop párossal?

Borítókép: AppleInsider

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó