IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Ezentúl nem tudsz majd Facebookkal bejelentkezni a Shazamba

Az Apple még 2017-ben felvásárolta a Shazam applikációt körülbelül 400 millió dolláros áron, és reklámmentessé tette azt. Most úgy tűnik még ennél is drasztikusabb lépésre szánták el magukat és kivonják a Facebook profilunkat, mint bejelentkezési opciót, a forgalomból.

Azon kívül, hogy reklámmentesé tették az alkalmazást, szinte az összes SDK-t (Software Development Kit) vagyis szoftver fejlesztői csomagot kiszedtek az iOS-es Shazamból. Leginkább azért, hogy azok ne zavarják a program kódjának zökkenőmentes futását.

APK forráskód “Facebook bejelentkezés nem támogatott” – Forrás: 9to5Google

Na, de miért is olyan fontosak ezek a szoftver fejlesztői csomagok, kifejezetten a Facebooké, a Facebook Analytics? Az egész Facebook letiltásos történet azzal köthető össze, hogy a Facebook fejlesztői csomagja miatt rendszeresen összeomlik a Shazam az androidos készülékeken. Meg úgy egyébként minden más alkalmazás is iOS-en, aminek köze van a Facebookos bejelentkezéshez.

És most, belenézve az androidos változat programkódjába arra utalnak a jelek, hogy az eljövendő androidos verziók is SDK mentesek lesznek. Ezáltal nem fog crashelni a Shazam, illetve nagy esély van a Facebook teljes kiszorítására a programból, így bukna a bejelentkezési opció is.

Azt ne feledjük, jelenleg ezek a frissítések még nem élnek, és lehet sose fognak napvilágot látni. De a kód ott van, és ez arra elég, hogy bajlós jövendöléseket kreáljunk. Ha régen lehetett, akkor most is!

Még bejeletkezhetsz Facebook fiokoddal, na de meddig?

Azonban, azt ne feledjük el, hogy még ha nem is kacsa az egész, a Shazamot mindig is tudtuk és reméljük továbbra is fogjuk majd tudni használni bejelentkezés nélkül. Talán még sincs itt a világvége… De azt ne feledd, csak úgy mentheted a “Shazamozott” zenéket, ha be vagy jelentkezve!

Borító: CoS
Forrás: 9to5Google

Zavarna, ha az Apple végül tényleg úgy döntene, hogy kiveszi a Facebook fiókkal történő bejeletkezési opciót? És annak a helyét az Apple ID vagy Google fiók vennék át? Vagy te sose jelentkeztél még be?

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó