IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Egyelőre csak az iPhone-ok felén fut iOS 14

Alig hat héttel a megjelenés után az iOS 14 becsült telepítési aránya megközelíti az 50 százalékot.

Amire alapvetően azt mondhatnánk, hogy mekkora teljesítmény, de az iOS 13 esetében ekkorra már megközelítette a 70%-ot (68,83%) a frissítési ráta. 

Az iOS rendszeres elfogadottsága hat héttel az indulásuk után.

Jelenleg a készülékek 46,59%-án fut iOS 14, 46,29%-án iOS 13 és 7,22%-án más, régebbi rendszer. Ami az előző évek tendenciáihoz mérten egészen lapos emelkedés. Pedig, ha fogadnom kellett volna, teljesen mást mondok, hiszen az iOS 14 újításai számtalan felhasználót hoztak lázba. Legalábbis ez volt az első benyomásom. De tanulva a béta hibáiból, nem csoda, ha a legtöbben szépen kivárnak.

Forrás: MixpanelForrás: MixpanelForrás: MixpanelForrás: MixpanelForrás: MixpanelForrás: Mixpanel

Jól látszik, hogy a korábbi rendszerek elfogadottsága klasszisokkal magasabb az iOS 14-nél. Utoljára az iOS 9 teljesített ennyire rosszul, de az még mondhatni egy másik éra volt.

Most viszont már nincs visszaút, ha valakinek nem jött be az iOS 14, nem igazán van lehetősége downgradelni, hiszen az Apple általánosan egy héttel az új rendszerek megjelenése után már meg is tagadja a korábbi verziók telepítését is. Nincs ez másképp a múlt héten érkezett iOS 14.1-gyel sem. Onnan sincs már visszaút a 14.0.1-re. 

Forrás: Mixpanel

Borítókép: Apple

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó