IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Itt a Tinder válasza a koronavírusra: Jön a videóchat funkció

Megtakaríthatsz innentől egy csomó pénzt és időt, ha már videóchaten lecsekkolod a legújabb matched.

A vírushelyzet kellős közepén, vagy ki tudja melyik stádiumában állunk épp, elég kockázatossá vált a randizgatás. Társadalmi kötelességünk ugyanis, hogy védjük az idősebb korosztályt, de az is, hogy szüljük a gyerekeket, ugyebár.

Nem meglepő tehát, hogy, a Tinder videócsevegés funkciót vezetett be, amit Face to Face-nek neveztek el. Az év elején már elkezdték tesztelni a lehetőséget, és a felhasználók visszajelzései alapján globálisan is elérhetővé teszik.

A Tinder lehetővé teszi tehát a randizni vágyók számára, hogy videócsevegjenek egymással anélkül, hogy személyes adatokat cserélnének, és csak akkor mutathatják meg a valódi arcukat, ha mindketten hozzájárulnak a kezdeményezéshez.

Így fog kinézni a videóchat felülete – Forrás: The Verge

Persze itt azonnal felmerülnek a kétségek, hogy ha eddig nem lehetett képet küldeni, akkor most videót miért lehet. A fenntartásokat kezelve a Tinder mindenkit megerősített arról, hogy direkt a Trust és Safety csapata tervezte a videóhívásos lehetőséget, hogy véletlenül se keveredjen senki olyan helyzetbe, amibe nem akar.

Örömmel jelentjük be, hogy a Face to Face szolgáltatás a globális közösség számára is elérhetővé válik, miután pozitív visszajelzéseket kaptunk tagjainktól, akik korán hozzáfértek. Ez kiegészíti azon szolgáltatások növekvő listáját, amelyek a tagok biztonságára összpontosítanak az egész társkereső útjuk során, például a fotóellenőrzés, a biztonsági központ és a sértő üzenetek észlelésének technológiája.
Rory Kozoll, a Tinder bizalmi és biztonsági termékeinek vezetője

A virtuális randihoz mindkét félnek be kell kapcsolnia a videós funkciót, és a csevegés megkezdése előtt már az alkalmazás beállításaiban engedélyt kell adnia a kamerahasználatra. Nem kötelező semmi, dönthetünk úgy is, hogy ignoráljuk a beérkező hívást, akár csak egy rendes telefonhívásnál.

Ha pedig nem kifejezetten szimpatikus az illető, akivel a kamera másik felén találkoztunk, akkor abbahagyhatjuk a videózást, ha pedig kéretlen meztelenkedést látunk, akkor jelenthetjük is az illetőt.

Jelenleg 14 országban él a szolgáltatás: az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Brazíliában, Ausztráliában, Spanyolországban, Olaszországban, Franciaországban, Vietnámban, Indonéziában, Koreában, Tajvanban, Thaiföldön, Peruban és Chilében.

Te örülsz az újításnak, vagy a hátad közepére se kívántad?

Forrás és borító: 9to5Mac

Kapcsolódó cikkeink

A TikTok kenterbe verte a Facebookot és a YouTube-ot is

Nagy Deborah

Magyarországon is indul a Facebook Dating, ahol végre matchelhetünk a régen kinézett ismerősünkkel

Nagy Deborah

Akár már idén videórandizhatunk Tinderen!

Szarka