IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Az Apple bemutatta új Tap to Pay funkcióját

Az Apple hivatalosan is bejelentette az iPhone új Tap to Pay funkcióját. A még idén megjelenő funkció, lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy iPhone-ukkal zökkenőmentesen és biztonságosan fogadják el az Apple Pay fizetéseket egy egyszerű érintéssel. A funkció az érintés nélküli hitelkártyák és betéti kártyák, valamint más digitális pénztárcák esetében is működni fog.

Az Apple új funkciójának legérdekesebb része, hogy a vállalat valójában harmadik felekkel szövetkezik, és a platformot elérhetővé teszi az alkalmazásfejlesztők és más fizetési platformok számára. Az Apple szerint a Stripe lesz az első fizetési platform, amely idén tavasszal kínálja a Tap to Pay funkciót az iPhone-on, többek között a Shopify Point of Sale alkalmazás frissítésén keresztül.

Ez azt jelenti, hogy ez nem egy natív iOS funkció lesz, hanem az Apple megnyitja az iPhone-ban lévő NFC chipet harmadik fél fizetési platformjai előtt, hogy olyan alkalmazásokat hozzanak létre, amelyek lehetővé teszik a Tap to Pay technológiát.

Az Apple magyarázata:

A Tap to Pay az iPhone-on elérhető lesz a fizetési platformok és az alkalmazásfejlesztők számára, hogy integrálják iOS-alkalmazásaikba, és fizetési lehetőségként kínálják fel üzleti ügyfeleiknek. A Stripe lesz az első fizetési platform, amely üzleti ügyfelei számára kínálja a Tap to Pay on iPhone-t, többek között a Shopify Point of Sale alkalmazással idén tavasszal. További fizetési platformok és alkalmazások követik majd az év folyamán.

A funkció a tervek szerint valamikor az év végén debütál az Egyesült Államokban. Amint a platform megnyílik, a kereskedők egy támogató iOS-alkalmazáson keresztül, iPhone XS vagy újabb iPhone XS készüléken fogadhatnak majd el érintés nélküli fizetéseket.

Forrás: Apple

Ez úgy fog működni, hogy a kereskedő felszólítja a vásárlót, hogy tartsa az iPhone-ját vagy Apple Watchát az Apple Pay, az érintés nélküli hitel- vagy bankkártyája vagy egy másik digitális pénztárca segítségével történő fizetéshez a kereskedő iPhone-jának közelében. A fizetés ezután biztonságosan, az NFC technológia segítségével történik majd.

Jennifer Bailey, az Apple Pay alelnöke a következőket mondta az új Tap to Pay funkció bejelentéséről:

Mivel egyre több fogyasztó fizet digitális pénztárcával és hitelkártyával, a Tap to Pay az iPhone-on biztonságos, privát és egyszerű módot biztosít a vállalkozások számára az érintés nélküli fizetések elfogadására, és új pénztári élményeket nyit meg az iPhone erejét, biztonságát és kényelmét kihasználva. A fizetési platformokkal, alkalmazásfejlesztőkkel és fizetési hálózatokkal együttműködve minden eddiginél könnyebbé tesszük a különböző méretű vállalkozások számára – az egyéni vállalkozóktól a nagy kiskereskedőkig – az érintésmentes fizetések zökkenőmentes elfogadását és az üzletük további növekedését.
Jennifer Bailey, az Apple Pay és Apple Wallet alelnöke

Az Apple azt ígéri, hogy “szorosan együttműködik a vezető fizetési platformokkal és alkalmazásfejlesztőkkel a fizetési és kereskedelmi iparágban, hogy az Egyesült Államokban több millió kereskedő számára kínálja a Tap to Pay-t az iPhone-o. Az Egyesült Államokon kívüli terjeszkedésről egyelőre nincs hír.

A funkcióról először a Bloomberg számolt be az év elején, és azután került rá sor, hogy az Apple 2020-ban mintegy 100 millió dollárért felvásárolta a Mobeewave-et, egy olyan startupot, amely az okostelefonokon történő kártyás fizetések érintésmentes technológián keresztüli elfogadásának módját fejlesztette ki.

Az Apple szerint a Tap to Pay az iPhone-on egy hamarosan megjelenő iOS-szoftver bétában fog elindulni. A részt vevő fizetési platformok és alkalmazásfejlesztő partnereik számára új SDK-kon keresztül lesz elérhető.

Borítókép: Apple

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó