IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Egyszerűbb lesz használni az Android Autót

Pár újításnak hála egy gyorsabb és jobban kihasználhatóbb felületet kapunk.

Az Android Auto az Apple Car Play nagy kihívója, és az arra alkalmas autókban egy egyszerűen feltelepíthető segédprogram. Tökéletes azoknak, akik azért előfordul, hogy az autóban telefonálnak vagy szeretnék használni a Google Asszisztensét fontos dolgok feljegyzésére és megvalósítására.

A Google nem eszközölt hatalmas változtatásokat eddig az Android Auto rendszerén, most viszont kidobtak egy nagyobb update-t. A változtatások nem túl drasztikusak ugyan, de sokkal gyorsabb és akadásmentesebb a rendszer és szebb külsőt is kapott.

Új mobilcsatlakoztatási gomb – Forrás: AndroidPolice

Az egyik újítás, amit viszont érdemes megemlítenünk, hogy azonnal felajánlja a telefonunk csatlakoztatását, ugyanis eddig bejelentkezéssel is jól használható volt a felület. Miután rányomtunk a megfelelő ikonra, azonnal kéri, hogy csatlakoztassuk a mobilt kábellel, vagy a vezeték nélküli opciót választva.

Ha van Bluetooth a kocsinkban, akkor egyszerűbb dolgunk lesz. Ahogy rányomtunk arra, hogy vezeték nélküli csatlakozás, feljön az ablak, amivel párosítani tudjuk az autót és a kis droidunkat.

A kábeles megoldás is működik, de a Bluetooth egyszerűbb – Forrás: AndroidPolice

Nem is értjük, hogy miért kellett a Google-nek ennyi idő, hogy végre kényelmesen lehessen csatlakoztatni a telefont, de örülünk, hogy végre itt van. Már csak egy hasonlóan szép dashboardot szeretnénk, mint amilyen az Apple CarPlay-ben van!

Te használod az Android Autót? Mik a tapasztalataid vele?

Forrás és borító: AndroidPolice

Kapcsolódó cikkeink

Végre használható lesz a Gmail iOS-es widgete

Anikó

Muszáj lesz az Apple-nek is felzárkóznia az RCS-hez

Anikó

A Xiaomi megelőzte az Apple-t

Anikó