IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Elérhető az Xbox Cloud Gaming béta iPhone-ra és iPadre

Több hónapos korlátozott tesztelés után a Microsoft hivatalosan is elindítja az új Xbox Cloud Gaming Platform nyilvános és nyílt bétatesztjét. 

Amint azt először egy Xboxos blog posztban bejelentették, a Microsoft hivatalosan is bemutatta az Xbox Cloud Gaming nyilvános bétájának elérésére szolgáló új Xbox webes felületét. A weboldal úgy hirdeti, hogy “több mint 100 kiváló minőségű konzoljátékkal” lehet játszani közvetlenül a böngészőben, amihez nem kell más csak egy Xbox Game Pass Ultimate előfizetés és egy kompatibilis kontroller.

Az Xbox Cloud Gaming a mai naptól kezdve 22 országban minden Xbox Game Pass Ultimate tag számára elérhető Windows 10-es PC-vel, Apple telefonokkal és táblagépekkel, böngészőn keresztül. Ha már tag vagy, vagy szeretnél taggá válni, egyszerűen látogass el az xbox.com/play oldalra a Microsoft Edge, Chrome vagy Safari böngészőben a számítógépeden vagy mobileszközödön, és máris játszhatsz az Xbox Game Pass könyvtár több száz játékával.

A Microsoft szerint az Xbox.comon a felhőalapú játék iOS 14.4-et vagy annál újabb verziószámú iOS-t futtató iPhone-on és iPaden támogatott. További követelmények közé tartozik a legalább 10 Mb/s sebességű internetkapcsolat és egy Bluetooth-os vagy USB-s vezérlő. A vállalat emellett az Xbox Cloud Gaming élményét érintő fejlesztésekkel is kecsegtet:

Az általános felhasználóiélményt is jelentősen javítjuk: Az Xbox Cloud Gaminget mostantól az egyedi Xbox Series X hardver hajtja. A Microsoft adatközpontjait világszerte a leggyorsabb, legerősebb Xbox-hardverrel frissítettük, hogy gyorsabb betöltési időket, jobb képkockasebességet és a játék új generációjának élményét nyújtsuk. Annak érdekében, hogy a lehető legkisebb késleltetésű, legjobb minőségű élményt biztosítsuk a lehető legtöbb eszköz számára, 1080p felbontásban és akár 60fps sebességgel fogunk streamelni.

Az Xbox Game Pass Ultimate előfizetés havonta 4190 Ft-ba kerül, de az első három hónapot egy korlátozott ideig tartó akció keretében 300 Ft-ért szerezheted be.

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó