IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

A Google Drive-nál már működik az Android 12 animálása

Az Android 12-n minden egyes megnyitott alkalmazást egy indítási animáció kísér, hogy az indítás jobb élményt nyújtson. Ennek egyik eleme az animált ikon a kezdőképernyőn, és a Drive az első Google-alkalmazás, amely támogatja az Android 12 új funkcióját.

A fejlesztők testre szabhatják a megjelenő logót, beleértve az animált ikon használatának lehetőségét is. További érdekesség, hogy az animációk “korlátlan ideig tarthatnak”, de a Google azt ajánlja, hogy az időtartamot 1000 millisec alatt tartsák.

Amikor a Google először bejelentette a Splash Screen API-t a Developer Preview 3-ban, a Google egy Gmailes példát nyújtott, valószínűleg mivel ez az animáció már megjelenik az asztali webes kliensben. 

Az első Google-alkalmazás azonban, amely ténylegesen átveszi ezt az animációt, a Drive. Miután a kezdőképernyő elfoglalja a teljes kijelzőt, a sötétzöld, sárga, piros, kék, sötétkék és zöld színek csúsznak be a széléről.

A 2.21.222.06.40-es verzió már kigördült, és az animált kezdőképernyő minden Android 12 felhasználó számára élesben elérhető. Az operációs rendszer korábbi verzióinál azonban nem jelenik meg.

A fejlesztők már régóta megtervezhetik saját, egyéni kezdőképernyőjüket (pl. YouTube TV), de az Android 12 a nyitási élmény egységesítésének részeként ezt bármely alkalmazás számára könnyedén lehetővé teszi. 

Forrás és borítókép: 9to5Google

Kapcsolódó cikkeink

Az Android-használók fele iPhone-ra váltana

Anikó

Ezek a zászlóshajók feszülnek az iPhone 14-nek ősszel

Anikó

A hirdetések már a telefonod zárolási képernyőjére is betörhetnek

Anikó