IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Megújult ultraszéles lencsével érkezhet az iPhone 13 Pro

Ming-Chi Kuo elemző azt állítja, hogy a hamarosan megjelenő “iPhone 13 Pro” új, ultraszéles kameraobjektívvel rendelkezik majd, amelynek autofókuszálása segít az élesebb képek készítésében.

Miután nemrégiben arról számolt be, hogy az “iPhone 13” termékcsalád lenyűgöző új funkciókkal fog rendelkezni, Ming-Chi Kuo elemző pontosította, hogy mi lesz ezek közül az egyik. Az általa “legfrissebb iparági felmérésnek” nevezett adatok alapján Kuo egy új beszállítót, a G-Shankot azonosította.

A G-Shank egy professzionális fémstancolással és szerszámgyártással foglalkozó vállalat” – írja Kuo az AppleInsider által látott, befektetőknek szóló jegyzetében. A G-Shank kizárólag a Largantól kapott megrendeléseket az iPhone VCM [voice coil motor] számára.
Ming-Chi Kuo

Az Apple korábban arról számolt be, hogy precíziós “iPhone 13” lencséket rendelt a Largantól. A munka magában foglalja a VCM-ek használatát, amelyek olyan kamerakomponensek, amik közvetlenül segítik a fókuszálást.

Előrejelzésünk szerint mind a négy 2022 második felében megjelenő új iPhone támogatni fogja az autofókuszt az ultraszéles kamerákban. Az idei új iPhone-ok közül a két csúcskategóriás iPhone Pro sorozatú modell rendelkezik csak autofókusz-támogatással az ultraszéles kamerák esetében. Az Apple korábbi kamera frissítési mintája alapján úgy véljük, hogy mind a négy jövőre érkező új iPhone-ban lesz autofókusz-támogatás az ultraszéles kamerákhoz.
Ming-Chi Kuo

Különben Kuo nemrég azt jósolta, hogy a 2022-es “iPhone 14” sorozatban 48 MP-es kamera lesz. Azt is mondta, hogy nem lesz “iPhone 14 mini”, ami olyan híresztelésekhez vezetett, hogy a kisebb iPhone kikerült az Apple felhozatalából. A nemrégiben kiszivárgott képek azonban arra utalnak, hogy lesz iPhone 13 mini még igenis lesz.

Forrás és borítókép: AppleInsider

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó