IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Elhozta első Primetime Emmy-díját az Apple TV+

Miután az elmúlt héten két nappali Emmy-díjat nyert, az Apple TV+ tegnap este átvette első “nagy” Primetime Emmy-jét. Billy Crudup az Apple TV+ The Morning Show című drámasorozatának kiemelkedő mellékszereplőjéként nyert. Crudup korábban ugyanebben a szerepben elnyerte a Critic’s Choice díjat is.

Idén az Emmy-díjátadó több részre voltak felosztva: a múlt héten a Creative Arts Emmy-díjakat, míg most hétfőn a Primetime-díjakat adták át. A COVID-19 miatt a műsort gyakorlatilag Jimmy Kimmel nyomta élőben a stúdióból, miközben a jelöltek és a műsorvezetők Zoomon kapcsolódtak be az átadó műsorba.

Ami érdekes, hogy Apple nagy streaming riválisának , a Netflixnek nem sikerült olyan jól az esemény. Annak ellenére, hogy összesen 160 jelölést kaptak, a Netflix csak két Emmy-díjat nyert a Primetime főkategóriában, 19-et a Creative Arts és más kategóriákban.

A főbb vonalon Maria Schrader megkaparintotta a legjobb rendezőnek járó díjat az Unorthodoxszal, az Ozarkban nyújtott alakításáért pedig Julia Garner elnyerte a legjobb drámai mellékszereplőnek járó díjat.

A harmadik helyre felért az HBO, a Watchmen és Succession sorozatokkal 11 díjat hoztak el, míg a Pop TV hét Emmy-t vitt el Schitt’s Creekkel.

A Disney+ nem szerzett egyetlen Primetime Emmy-t sem, de a múlt héten nyolc díjat vehetett át Creative Arts kategóriában, köztük ötöt a The Mandaloriannal. Ugyan legalább hét díjra jelölték más kategóriákban, de nem sikerült hazavinnie egy jelentős Primetime Emmy-t sem.

Forrás: Engadget 

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó