IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Végre beállíthatjuk a Gmailt alapértelmezett e-mail appnak

A Chrome már az iOS 14 után szinte azonnal beállítható volt, azonban valamiért az e-mail alkalmazásra egy hetet várnunk kellett.

Az Apple múlthéten dobta ki végre a várva várt iOS 14-et, ami rengeteg újítást hozott. Mindenkinek vannak szeretett és kevésbé szeretett funkciói, de a widgetek és az alkalmazáskönyvtár kétségtelenül a leglátványosabb újítás. Az is egy jó dolog, hogy végre más programokat is beállíthatunk alapértelmezettnek, mint ami alapól a telefonunkon van, például a Chrome-ot böngészőnek, vagy pedig a Gmailt e-mail applikációnak.

A Gmailre egészen egy hetet kellett várni, hogy elkészítsék a fejlesztők. A Gmail 6.0.200825-os verziófrissítésével azonban megjelent végre a kis box, amiben kiválaszthatjuk az alapértelmezést.

És hogyan tudjuk átállítani? Be kell menni a Beállításokba, le kell görgetni az alkalmazások listájáig, ott pedig kiválasztani a Gmailt. Ha az alkalmazás beállításainál vagyunk az Alapértelmezett levelezőalkalmazás fülre kattintva a gyári Mailről átválthatjuk a Gmailre.

Egyszerű, de olyan egyszerűen el is tűnik

Azonban ez a beállítás sajnos nem tart sokáig, ugyanis az iOS 14 egyik bugja, hogy újraindítás esetén visszaáll Safarira és Mailre az alapértelmezés. Anikó kolleganőm szerint ez nem bug, hanem egy cseles kis játék az Apple-től, amiben megengedi, hogy válts a gyáriról, de azért visszaállítja egy esetleges újraindítás esetén az alapértelmezést.

Te mit használsz alap e-mail applikációnak?

Forrás és borító: 9to5Google

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó