IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Elkezdődött a Samsung Galaxy Z Fold 3 és Z Flip 3 tömeggyártása

Nemrég arról lehetett olvasni, hogy a Samsung megkezdte a Galaxy Z Fold 3 alkatrészeinek gyártását, a legfrisebb értesülések szerint pedig már az első telefonok is elkészültek.

Az információt az egyik ismert leaker, Max Weinbach szolgáltatta, akinek értesülései szerint a Fold 3 mellett az első Flip 3 készülékeket is bedobozolják hamarosan. Állítólag a gyártás már hétfő óta folyik, így a tervezett, júliusi kezdéshez képest jóval előrébb tartanak a koreaiak. Weinbach szerint a Samsung napi szinten közel 25 000 készüléket tud legyártani, egy másik forrás szerint azonban a cél a napi 50 000 darab. A hivatalos bemutatóra augusztus 3-án kerül majd sor.

A Samsung valahol a 2,5 és 3,5 millió közé eső darabszámban értékesített hajtogatós telefonokat 2020-ban és az idei év első felében. A Fold és Flip 3-ból a terveik szerint nagyjából 6-7 millió fogy majd világszerte, a 2-es szériák mutatói alapján pedig most is azt várják, hogy a Flip iránt mutatkozik majd nagyobb kereslet.

A fenti darabszámok természetesen eltörpülnek a Galaxy S és Galaxy Note sorozat adatai mellett, de nyilván érthető a Samsung óvatos hozzáállása – a hajtogatós telefonok az ismert gyerekbetegségeknek köszönhetően még korántsem örvendenek akkora népszerűségnek, mint a jól bejáratott flagship modellek.

A másik fontos tényező, ami miatt nem viszik a fenti telefonokat, mint a cukrot az, hogy borzasztóan drágák. A Samsung állítólag ezen a téren is igyekszik közelebb hozni a valóságot az elvárásokhoz, mert a Z Fold 3 és Z Flip 3 ára nagyjából 20%-al megfizethetőbb lesz, mint az elődeiké – az előbbit várhatóan nagyjából 480 000, utóbbit pedig 290 000 forintért lehet majd hazavinni.

Forrás: phonearena

A Galaxy Z Fold 3-ról eddig annyit lehet tudni, hogy kijelző alá rejtett selfie kamerát kap majd, és támogatni fogja az S Pent, de arra ne nagyon számítsunk, hogy lesz rajta dedikált “tolltartó”. Állítólag Qualcomm Snapdragon 888 chipset lesz benne és minimum 12 GB RAM, valamint 256GB tárhely – bővítési lehetőségre azonban ne számítsunk. A kijelző mérete 7,55″/6,21″ lesz, az aksi pedig 4380 mAh-s és 25 W-on tölthető, és természetesen Android 11-et futtatva ugrik elő a dobozból.

A Galaxy Z Flip 3 esetében is Snapdragon 888 chipsetről beszélnek. A legnagyobb újítás az elődhöz képest a 120Hz-es képfrissítés lesz, emellett főleg dizájnbeli változásokra lehet számítani.

Az új hajtogatós telefonokat augusztus 3-án mutatja be a Samsung a Galaxy Watch 4-gyel és annak Active verziójával együtt, a boltok polcaira pedig valamivel később, de még a hónap folyamán kerülnek majd.

Forrás: phonearena

Kapcsolódó cikkeink

Megvan a Samsung következő bemutatójának időpontja

Anikó