IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Unalmas az iOS 15?

Hazudnánk, ha azt mondanánk, az iOS 15 minden idők legizgalmasabb és leginnovatívabb frissítése. Ugyan hoz néhány üdvözlendő új funkciót, de semmi olyat, ami örökre megváltoztatná az iPhone felhasználóinak életét.

Egyesek talán unalmasnak találják a világrengető új funkciók hiányát. De a lényeg az, hogy ha valami olyasmiről van szó, ami annyira szerves része a mindennapi életünknek, mint az iPhone-nal történő interakció, akkor az „unalmas” a „jó” szinonimája.

Több fórumon felmerült már, hogy az iOS 15 első fejlesztői bétáját futtatva gyakorlatilag fel sem tűnik a változás. Az új verzió egyszerűen nem különbözik annyira. Csak akkor szúr szemet, hogy az ember már nem az iOS 14-et használja, amikor megnyitja a Safarit. Az iPhone-on az Apple áthelyezte a böngésző címsorát a képernyő tetejéről az aljára. És ami a mindennapi használatot illeti, ez az egyik legfontosabb változás a készülő verzióban.

Ez nem kritika. Az Apple-nek nem kellett úttörő változtatásokat eszközölnie az iPhone operációs rendszerén minden évben, pláne, mert a korábbi verziók sem voltak elrontva.

Az Apple már hozzáadta azokat a funkciókat, amelyek szükségesek voltak ahhoz, hogy az iPhone kiemelkedő mobiltelefonná váljon. Ezek pedig jól kitaláltak és könnyen használhatók. Nincs szükség drámai változtatásokra az üzenetküldés, az e-mailezés, és social appok használatának terén. Ha pedig valami alapból jól működik, akkor óriási javításra sincs szükség.

Forrás: Apple

Nem volt ez mindig így. A régi motoros iPhone-felhasználók emlékezhetnek a kezdeti időkre, amikor egy új iOS-verzió hatalmas dolog volt. Az emberek hónapokig várták, hogy a tátongó űrt betöltsék az újabb és újabb funkciók.

Az iOS 2 előtt nem volt App Store. Az iOS 3 előtt pedig nem volt támogatás a kivágásra, másolásra és beillesztésre. Az iOS 4 bevezette a multitaskingot és a FaceTime-ot, a sort pedig a végtelenségig lehet folytatni.

Természetesen izgatottan vártuk ezeket a kiadásokat – régóta várt új funkciókat vezettek be. Az egymást követő iOS-frissítések pedig megszüntették a maradék frusztráló korlátozást.

De mostanra elmúltak azok az idők, amikor az iPhone-ból hiányoznak a kritikusan szükséges funkciók. A fájdalmas pontok eltűntek. Az iOS 15 tehát… unalmas. De inkább az unalom, mint egy frusztrálóan rossz oprendszer.

Persze akadnak szép számmal újdonságok az iOS 15-ben, csak nem akkorák, mint 10 évvel ezelőtt, de még ezekkel a fejlesztésekkel együtt is az iOS 15 elég unalmas. De ez kivételesen nem rossz dolog.

Forrás és borítókép: Cult of Mac

Kapcsolódó cikkeink

Orvosi szintet üthet meg az Apple Watch

Anikó

Új MacBook Prókra utaló jelek bukkantak fel a macOS Monterey bétájában

Anikó

Mikor lesz a következő termékbemutató?

Anikó