IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Először azt hitték elromlott a teszt, annyira jól teljesített az M1-es chippel szerelt Mac

Az Apple marketing alelnöke szerint a munkatársak hibára gyanakodtak a macOS-ben, amikor az első M1-es Apple Siliconos Macről beérkeztek az akkumulátorkijelző eredményei.

Az Apple vezetője szerint a mérnökök legnagyobb mulatságára a munkatársak nem hittek az M1 processzortól származó első akkumulátor-üzemidő eredményeknek.

“Amikor megláttuk azt az első rendszert, majd leültünk és játszottunk vele néhány órán keresztül, és az akkumulátor nem mozdult, azt gondoltuk, hogy ‘Ó, ember, ez egy hiba, az akkumulátor kijelzője elromlott’.” – mondta Bob Borchers, az Apple világméretű termékmarketingért felelős alelnöke,a Tom’s Guide-nak.

“És akkor Tim [Milet] nevetett a háttérben: ‘Nem, ennek így kell lennie’, és ez elég fenomenális volt.”

Milet az Apple platformarchitektúráért felelős alelnöke, és ugyanebben az interjúban elmagyarázta, miért volt lényeges a drámai teljesítményjavulás.

Forrás: Apple

“Ha valaki más is tudna olyan chipet építeni, amely valóban jobb teljesítményt nyújtana ebben a környezetben, akkor mi értelme lenne? Miért váltanánk? A chip-tervezés számára tehát ez volt a cél.”

Még mielőtt azonban belevágott volna az Apple Silicon terveibe, Milet szerint a Rosetta 2 emulációs szoftvernek kellett előbbre kerülnie.

“Már évekkel a Siliconra való átállás előtt elkezdtünk egy kisebb projektet, hogy megpróbáljuk biztosítani, hogy valóban úgy tudjuk a Rosetta második generációját szállítani, hogy ezt zökkenőmentesen megtehessük. És úgy gondoljuk, hogy ez volt az átállástörténet nagy része, és minden a vártnak megfelelően működött.”

Sem Milet, sem Borchers nem akart részletesen beszélni az Apple Silicon jövőjéről. Milet azonban elismerte, hogy a játékosok például még több teljesítményt szeretnének.

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó