IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Érkezhet lassan a Google Bank is?

Úgy tűnik a keresőóriás komolyan vette, hogy beérje az Apple Pay népszerűségét.

Még áprilisban szivárogtak ki a Google saját bankkártyájának képei, valamint a Google Pay alkalmazás pénzkezelő eszközeinek tervei is, ami nagyon hasonlított az Apple Wallet alkalmazáshoz az iPhone felhasználók számára.

Most pedig úgy tűnik a Google készen áll a saját kormányzati támogatású bankolási rendszerének elindítására, amely vizuális eszközöket és egyszerű kezelési tanácsokat is kínál a felhasználóknak. Még mindig nincs egyéb részlet a kártya vagy a jutalomprogramok pontos részleteiről, de a Google hamarosan jelentkezik a részletekkel.

A Google úgy gondolja, hogy kitölthet egy Apple által hagyott rést és virtuális bankszámlát is tartalmaz. Az Apple Card ugyanis egy hitelkártya, a Google pedig bankszámlát nyit, ami nem függ a felhasználó hitelelőzményeitől, és elérhető mind Androidon, mind iOS-en.

A Google már korábban rendelkezett saját kártyával. A Google Wallet Card egy MasterCard alapú számla volt, amely pénzt közvetlenül a Google Wallet egyenlegéből vagy egy mentett fizetési módból használta a pénzünket. Viszont a Google Wallet kártya vetekedett a PayPal betéti kártyával, és az előbbi néhány év után végül megszűnt. Tekintettel a Google erőforrásaira és infrastruktúrájára, nincs kétségünk afelől, hogy elindulhat egyfajta „Google Bank” is.

Ti használnátok a szolgáltatást?

Forrás és borító: GSMArena

Kapcsolódó cikkeink

Ezek a zászlóshajók feszülnek az iPhone 14-nek ősszel

Anikó

Google: az Apple visszatartja a fejlődést

Anikó

Végre használható lesz a Gmail iOS-es widgete

Anikó