IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

A Google felkészít a karácsonyi zabára az új Wear OS frissítéssel

Még könnyebb lesz a fitneszadatok nyomon követése a Google Fit és Wear OS rendszerfrissítésnek hála.

Mivel 2020 lassan véget ér, itt az idő, hogy mikuláscsokikkal és bejglikkel tömjük magunkat, így a Google frissíti a Wear OS és a Google Fit termékeit. Az új opciók lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy egy pillanat alatt nyomon követhessék az egészségügyi és fitnesz céljaikat.

Valahogy így kell majd elképzelni az új Google Fitet – Forrás: AndroidCentral

Elsősorban a Google Fit alkalmazás kezdőképernyőjét alakítja át a Google iOS és Android rendszereken. Nemcsak a legutóbbi pontok és lépések számítanak, hanem most már mutatni fogja a legutóbbi edzéseket is, és nyomon követhetjük a pulzusunk, a súlyunk és a vérnyomásunk, ha van erre alkalmas eszközünk. Mostantól megoszthatjuk ezeket a az adatokat a barátainkkal és a családtagjainkkal is, jó kis motiváció lehet például egy kis home office kihívás.

A Google Fit alkalmazás javítja az alváskövetés támogatását is. Mostantól integrálhatjuk a harmadik fél alváskövetési adatait is, ami olyan címekkel fog működni elsőre, mint a Sleep as Android vagy az Sleep Cycle, és olyan hardvereket, mint például a Fossil Gen 5E okosóra. A Google szerint később további alkalmazások és hardverek támogatása várható.

A Wear OS oldalra a Google új parancsikonokat ad, például egy új edzéscsempét, egy új időjáráscsempét és egy új légzőcsempét. A Breathe Tile például irányított légzési gyakorlatokkal segít a nyugalom elérésében.  Ha ezt szeretnénk a szabadban csinálni, akkor a Weather Tile pedig megmutatja, milyen idő lesz.

Te használsz Google Wear OS-t? Mik a tapasztalataid?

Forrás: AndroidCentral
Borító: Google

Kapcsolódó cikkeink

Az Android-használók fele iPhone-ra váltana

Anikó

Ezek a zászlóshajók feszülnek az iPhone 14-nek ősszel

Anikó

A hirdetések már a telefonod zárolási képernyőjére is betörhetnek

Anikó