IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Napi cukiság: kicserélte az Apple a maszkot hordó emojit mosolygósra

Eddig az orvosi maszkos emoji a betegség jelképe volt, azonban a jelenlegi szituációban nem feltétlen jelenti ezt.

Az Apple egy kicsi aprósággal szeretné elérni, hogy az emberek kevésbé szorongjanak a vírus alatt, ugyanis az eddigi orvosi maszkos emojiját kicsit átszabta. Ugyanis a cég szerint a jelenlegi helyzetben az, hogy valakin egy orvosi maszk van, nem feltétlen a szenvedést és a betegség jelképe.

Az átszabás után az arc pirospozsgás, életteli arcot kapott, barátságos szemeket, szemöldököt és lehet látni, hogy mosolyog picit. Az előző verzió pedig egyenesen letargikus volt.

A sima mosolygós arc volt az új emoji alapja – Forrás: The Verge

Az Emojipedia szerint nem a régit alakították újra, hanem a klasszikus mosolygós arcos smiley-ra húztak egy arcmaszkot. Az eredmény így egy pozitív, a vírussal kapcsolatban elővigyázatos arcocska, aki rendesen hordja a maszkot.

A Samsungnál nem voltak ennyire pozitívak, ugyanis a maszkos figura kifejezetten depresszív volt először, és a lazított változat néz ki úgy, mint az, amit az Apple túl szomorúnak tartott. Ők mondjuk már márciusban lecserélték a maszkos arcot, de hát nem sikerült túl vidámra.

Az Emojipedia szerint ez egy nagyon jó újítás volt az Apple-től, ugyanis attól, hogy valaki maszkot hord nem szomorú és beteg, hanem szimplán csak követi a hatósági intézkedéseket, és lehet közben jókedvű is. Ezzel mi is egyetértünk, mondjuk mi mindkét verziót megtartottuk volna.

Nálunk még a szomorú maszkos arc van, Nálatok?

Forrás és borító: Emojipedia

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó