IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Lemaradt a népszerűségi listán az Apple

Az Apple az idei harmadik negyedévben 6,5 millió laptopot szállított le, ami nagyrészt az M1-alapú MacBook Air iránti nagy keresletnek köszönhető.

Ez a Strategy Analytics piackutató cég adatai szerint az Apple laptopjai július és szeptember között a negyedik legtöbbet eladott készülékek voltak, ami a globális piaci részesedés 10%-át és 10%-os növekedést jelentett az előző évhez képest.

A Lenovo 15,3 millió darab kiszállításával, ami 23%-os piaci részesedést jelent, az első ötben az első helyet a Lenovo foglalta el, míg a HP és a Dell 14,3 millió és 12,2 millió darabot szállított, ami 21%-os, illetve 18%-os piaci részesedést jelent.

A jelentés szerint a legtöbb gyártó a 2020-as rekordszinteken felül növekedett, míg a Dell a növekedési ráták csúcsán állt, hatalmas, 50%-os növekedéssel az előző évhez képest. Ugyanakkor a fogyasztók költése is nőtt, köszönhetően a prémium termékek, például a MacBook Air magasabb árengedményeinek.

A top ötön kívüli egyéb márkákkal együtt 66,8 millió laptopot szállítottak le a negyedévben, bár ez a szám valószínűleg magasabb lett volna, ha nincsenek a technológiai vállalatokat, köztük az Apple-t is sújtó ellátási korlátok és chiphiányok.

Az Apple a múlt héten 9,17 milliárd dolláros Mac-bevételről számolt be a 2021-es pénzügyi év negyedik negyedévében, ami minden idők negyedéves bevételi rekordja a Macek esetében. Tim Cook, az Apple vezérigazgatója szerint különösen az M1-es MacBook Air iránt volt erős kereslet.

Az Apple várhatóan körülbelül hat-nyolc hónap múlva adja ki a teljesen új dizájnnal és az Apple által tervezett M2 chippel ellátott MacBook Airt. A pletykák szerint a laptop a 24 hüvelykes iMachez hasonló dizájnnal rendelkezik majd, beleértve a kijelző körüli törtfehér kereteket és a különböző színválasztékot.

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó