IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Érkezik a Spatial Audio a Netflix alkalmazásba iPhone-on és iPaden

A Netflix megerősítette, hogy Spatial Audio támogatással bővíti iPhone és iPad alkalmazásait. Ez az irányított hangszűrők segítségével magával ragadó élményt tesz lehetővé, és már régóta váratott magára a Netflix-felhasználók számára.

A Netflix szóvivője megerősítette a 9to5Macnek, hogy a vállalat elkezdte a Spatial Audio támogatás bevezetését iPhone és iPad készülékeken az iOS 14 rendszerben. A hírről először a Reddit felhasználói, valamint az iGeneration jelentése számolt be.

A Spatial Audio kezelésének kapcsolója a Vezérlőközpontban található. A térbeli hang funkció kizárólag az AirPods Pro és az AirPods Max készülékekre vonatkozik.

Forrás: Apple

Az Apple szerint a térbeli hangzás egy olyan magával ragadó élmény, amely irányított hangszűrők segítségével hangokat játszik le gyakorlatilag bárhol a térben, magával ragadó hangélményt teremtve. Ezáltal a surround csatornák pontosan a megfelelő helyre kerülnek, még akkor is, ha elfordítod a fejed vagy mozgatod a készüléket.

Az Apple így írja le a térbeli hangfunkciót az AirPods Pro és AirPods Max felhasználók számára:

A dinamikus fejkövetéssel ellátott térbeli hangzás a moziélményt egyenesen az AirPods Pro készülékedre hozza. Az irányított hangszűrők alkalmazásával és az egyes fülek által fogadott frekvenciák finom beállításával a térbeli hangzás gyakorlatilag bárhová elhelyezheti a hangokat a térben, és ezzel magával ragadó térhatású hangélményt hoz létre. Az AirPods Pro és az iPhone készülék giroszkópját és gyorsulásmérőjét használva a térbeli hangzás a fejed és a készüléked mozgását is követi, összehasonlítja a mozgásadatokat, majd újratérképezi a hangmezőt, hogy az a fejed mozgása közben is a készülékhez rögzítve maradjon.

Az iOS 15 a Spatial Audio új szintre lép az új Spatialize Stereo opcióval, amely szimulálja a Spatial Audio élményt a nem Dolby Atmos tartalmak esetében. Ez lehetővé teszi az AirPods Pro és AirPods Max felhasználók számára, hogy szinte bármilyen dalt vagy videót meghallgassanak.

Ha nem látod a Spatial Audiót a Netflix alkalmazásban, győződj meg róla, hogy az App Store-ban, hogy a legújabb verziója van meg, és próbálgasd a következő hetekben. A vállalat szerint a bevezetés lassú lesz.

Borítókép: MacRumors

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó