IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Érkezik az Intel Face ID alternatívája, a RealSense ID

Az Intel bejelentette új megoldását RealSense ID néven, mely egy olyan technológiát fed, ami egyesíti a mélységérzékelőket a mesterséges intelligenciával az arc hitelesítéséhez. Ha a leírás ismerős és úgy hangzik, mintha ez a Face ID lenne, akkor ez azért van, mert gyakorlatilag az is.

Csakúgy, mint a Face ID, a RealSense ID működése is két kameraobjektíven és speciális érzékelőkön alapul, amelyek képesek mélységet is rögzíteni. Fejlett neural networkkel kombinálva képes felismerni és megkülönböztetni az emberek arcát, ami az okoseszközök hitelesítési módszereként kiemelten hasznos lehet.

Az Intel szerint a telepítési folyamat egyszerű, és a felhasználói adatokat titkosított biztonsági chip védi, csakúgy, mint a Secure Enclave az iPhone-ok és iPadek esetében.

Az Intel RealSense ID egyszerű beállítási eljárással, hálózati kapcsolat nélkül rendkívül pontos, természetes megoldást kínál, amely leegyszerűsíti a biztonságos belépést. Csak egy pillantással a felhasználók gyorsan feloldhatják a számukra fontos zárakat. Az Intel RealSense ID ötvözi az aktív mélységet egy speciális neurális hálózattal, dedikált rendszer-chippel és beágyazott biztonsági kulccsal a felhasználói adatok gyors és biztonságos titkosításához és feldolgozásához.

A cég szerint a RealSense ID integrálható intelligens zárakkal, beléptető rendszerrel, értékesítési pontok rendszereivel, ATM-ekkel, kioszkokkal és sok más eszközzel. Az Intel egy hamisításgátló rendszerrel együtt fejlesztette a technológiáját, amely megakadályozza az eszköz képekkel, videókkal vagy maszkokkal történő feloldásának kísérleteit. Annak a valószínűsége, hogy valaki becsapja az Intel arcfelismerő rendszerét, 1:1 000 000-hoz, ugyanannyi, mint az Apple a Face ID-jának pontossága.

Az Apple a Face ID-t 2017-ben mutatta be az iPhone X készülékkel. Azóta nem sok versenytársat láttunk, akik hasonló technológiát használna termékeiben. Leginkkább talán azért, mert a Face ID szenzorok drágák, és jelentős belső helyet foglalnak el. Bár más okostelefonok, táblagépek és számítógépek kínálnak arcfelismerést, gyakran azon alapulnak, hogy a felhasználó arcát egyszerűen 2D-s képen azonosítják, ami azért a biztonságnak nem éppel megmagasabb foka.

Forrás és borítókép: Intel

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó