IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

A Facebook eltávolítja a kedvelés gombot és egyszerűsíti a felhasználói fiókok felületét

A közösségi médiaóriás megszünteti a lehetőséget, hogy kedveljünk oldalakat, innentől csak követni lehet majd őket, plusz elvileg a felhasználói felület is szépül egy kicsit.

A Facebook ma jelentett be egy jelentős frissítést, amely magában foglalja a kedvelések eltávolítását, a felhasználói felület teljesen új elrendezését, egy dedikált hírcsatornát, egyszerűbb navigációt, a részleges vagy teljes jogosultságok frissített rendszergazdai vezérléseit, új átláthatóságot és biztonságot és egyéb integritási jellemzőket is javítanak.

Az új Oldalak felület – Forrás: 9to5Mac

A Facebook egy blogbejegyzésben jelentette be az új Oldalak élményt, és közölte, hogy a újítás mától fog indulni. Itt vannak az új főbb jellemzők és változások:

  • Egyszerűbb és intuitív újratervezett elrendezés
  • Dedikált hírcsatorna beszélgetésekhez, a trendek követéséhez, a társaikkal való interakcióhoz és a rajongókkal való kapcsolattartáshoz
  • Könnyű navigáció a személyes profil és az oldalak között
  • Frissített feladatalapú rendszergazdai vezérlők, amelyek teljes irányítást vagy részleges hozzáférést biztosítanak a rendszergazdáknak
  • Betekintések és relevánsabb értesítések
  • Biztonsági és integritási funkciók a spam tartalom és a fake fiókok felderítésére

Az új felhasználói felület úgy lett kialakítva, hogy megkönnyítse a személyes profilok és a nyilvános oldalak közötti váltogatást. A Facebook szerint ez is “tisztább és korszerűbb” lesz, mint korábban és a fontosabb dolgokra fog összpontosítani.

A Facebook szerint az oldalak dedikált hírcsatornáját így kell majd elképzelnünk:

A megszokott hírcsatornát először hozzuk az oldalakra. A Pages felületén most felfedezhet és csatlakozhat beszélgetésekhez, követheti a trendeket, kapcsolatba léphet társaival és kapcsolatba léphet a rajongókkal. A dedikált hírcsatorna új kapcsolatokat is javasol – más közéleti személyiségeket, oldalakat, csoportokat és felkapott tartalmakat, amelyek egy oldalnak vagy közéleti személyiségnek fontosak lehetnek.
Facebook

Annak érdekében, hogy a beszélgetések a szélesebb közönség számára átláthatóbbak legyenek, a közéleti személyiségek megjegyzései a kommentszakasz tetejére kerülnek. Az emberek közvetlenül követhetik majd az oldalakat a megjegyzésekből és ajánlásokból is.

A hírfolyam is megújul – Forrás: 9to5Mac

A másik hangsúly a gazdagabb interakción van, így az Oldalak új szöveges Q&A formátumot kap. A like gomb is megszűnik, helyette csak követni tudjuk majd az oldalakat, hiszen sokszor előfordult, hogy sokkal többen kedvelték az oldalakat, mint követték őket.

Eltávolítjuk a kedveléseket, és a követőkre összpontosítunk, hogy egyszerűsítsük az emberek kapcsolatát kedvenc oldalaikkal. A kedvelésekkel ellentétben egy oldal követői képviselik azokat az embereket, akik frissítéseket kapnak az oldalakról, ami segít a közszereplőknek jobban informálni a rajongótáborukat.
Facebook

Az adminisztrátorok valószínűleg örömmel fogják látni a továbbfejlesztett kezelési funkciókat is:

Új oldalkezelési funkciókat is tartalmaz a frissítés, például az adminisztrátori hozzáférési engedélyek egyértelműbb hozzárendelését és kezelését bizonyos feladatok alapján. Mostantól különböző szintű hozzáférést biztosíthat bizonyos feladatok kezeléséhez, ideértve a statisztikákat, a hirdetéseket, a tartalmat, valamint a közösségi tevékenységeket és üzeneteket. Ez a fiók biztonságát és integritását is biztosítja.
Facebook

Végül a Facebook azt is hozzátette, hogy az ellenőrzött oldalak jelvényeit jobban fogja használni a közösség biztonságának megőrzése érdekében, valamint javítja a tiltott tartalom észlelését is:

Azt akarjuk, hogy a Facebook biztonságos hely legyen a rajongókkal való kapcsolattartáshoz, ezért továbbfejlesztettük a platformunkon nem engedélyezett tevékenységek felismerésének képességét, beleértve a gyűlöletbeszédet, az erőszakos, szexuális vagy spam jellegű tartalmakat és a megszemélyesítéseket. Folytatjuk az ellenőrzött jelvény láthatóságának bővítését, hogy megkönnyítsük a hiteles oldalakról és profilokból származó bejegyzések és megjegyzések azonosítását. Az ellenőrzött oldalak megjegyzései egy másik oldal nyilvános bejegyzéséhez előrébb fog kerülni, és megjelenik mások hírcsatornájában.
Facebook

Az új Pages élmény ma kezdődik Amerikában, de a Facebook szerint a következő hónapokban minden országban átállnak erre a verzióra.

Ti kezeltek valamilyen oldalt?

Forrás és borító: 9to5Mac

Kapcsolódó cikkeink

A metaverzum a jövő

Anikó

Az év legrosszabb vállalata: Facebook

Anikó

Többfrontossá válik az Apple és Meta közti háború

Anikó