IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Érkezik az összes tartalom és beállítás törlése funkció a Macekre is

A macOS Monterey idei kiadásával az Apple megkönnyíti a Mac visszaállítását. A Rendszerbeállítások alkalmazásban van egy új, az iOS-en már évek óta létező “összes tartalom és beállítás törlése” opció, amely drámaian megkönnyíti a Mac gyári beállításainak visszaállítását.

Korábban általában teljesen törölni kellett a Macet, majd újra telepíteni a macOS-t, hogy visszaállítsuk a gyári beállításokat. Ez az új lehetőség a Rendszerbeállításokban jelentősen megkönnyíti ezt, mivel csak egy gombra kell kattintanod. Ez megint csak hasonló ahhoz, ami az iPhone-on és az iPaden már évek óta elérhető.

Az Apple elmagyarázza, hogyan működik ez az új funkció:

A Rendszerbeállítások mostantól lehetőséget kínálnak arra, hogy a rendszerből töröljék az összes felhasználói adatot és a felhasználók által telepített alkalmazásokat, miközben az aktuálisan telepített operációs rendszer megmarad. Mivel az Apple Siliconnal vagy T2 chippel ellátott Mac rendszereken a tárolás mindig titkosított, a rendszer a titkosítási kulcsok megsemmisítésével azonnal és biztonságosan “törlődik”.
Apple

Az új opció a Rendszerbeállításokon keresztül lesz elérhető, de úgy tűnik, hogy a macOS Monterey első bétájában nem szerepel. Az Apple szerint a macOS Monterey őszi nagyközönség számára történő kiadásakor már elérhető lesz.

Számos oka lehet annak, hogy miért érdemes visszaállítani a Mac gyári beállításait. Ha problémákat tapasztalsz a Maceddel, a gyári beállítások visszaállítása gyakori módja a dolgok kijavításának. Akkor is visszaállíthatod a Maced a gyári beállításokra, ha eladod vagy elajándékozod. Ez hihetetlenül hasznos lesz a vállalati leszerelésnél is.

Kapcsolódó cikkeink

Jövőre megszűnhet a mini iPhone, de lesz helyette SE

Anikó

Így kapcsolhatod ki a Safari eszköztár színezését

Anikó

Koncepció képeken az iPhone 13 Pro

Anikó