IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Erre számíthatunk a ma esti Apple bemutatón

Bár a ma esti, egyben harmadik őszi Apple eseményen, mely a „One More Thing” nevet viseli várhatóan a fő attrakció az Apple Siliconnal ellátott Macek érkezése lesz, azért akadhat még egy két meglepi a vállalat tarsolyában. 

Apple Silicon Mac – Kvázvi biztos

Forrás: Apple

Már a júniusi WWDC-n nyilvánosságra hozták terveiket a processzorokat illetően. Az Intel chipjeit idéntől az Apple Silicon névre keresztelt ARM architektúra váltja. És Tim Cook egyből fel is vázolt egy egészen grandiózus kétéves tervet a váltást illetően. Sőt, arra is tett utalást, hogy 2020 végén már be is mutatják az első Apple Siliconnal szerelt Macet. 

Az egyetlen kérdés, hogy pontosan melyik készülék is lehet az Apple felhozatalában a szerencsés, aki ARM-es újítást kaphat. Néhány forrás szerint másodszor is visszatér a 12”-es MacBook, míg mások a MacBook Pro egyik méretvariánsát tartják befutónak. 

Ming-Chi Kuo persze megint szembe megy a mainstreammel és 2020-as Apple Siliconos Macnek egy 13,3”-es Prót képzel el egy MacBook Airrel megspékelve a jövő év elejére, majd egy 14”-es MacBook Prót és egy új 16”-es verziót. De akadt olyan híresztelés is, ahol már iMacet vizualizáltak a szivárogtatók. 

macOS Big Sur – Kvázi biztos

Ha konkrétan eszköz nem kerül azonnal a boltok polcaira, Big Surt végre elrajtoltathatják. Múlt héten érkezett is belőle a Release Candidate verzió. Ez egészen egyértelmű jele az indulásnak. 

Ráadásul a Big Sur nemcsak a meglévő Inteles gépek esetén hozhat újítást. Az új rendszer az utolsó kódrészletig, teljesen felkészült az ARM-es érára. 

Én anno próbáltam 2017-es 13”-es Prón a bétát, akkor még katasztrofális eredménnyel, hamarost el is búcsúztam a rendszertől. Remélem most jobb esélyekkel indulunk, mert nekem bejött a macOS megjelenésének vérfrissítése.

AirTag – Esélyes

Az AirTaget már az előző eseményre is vártok, akkor viszont egyértelművé vált, hogy nem lesz egyhamar semmi az egészből. Október 9-én ráadásul jött egy olyan jelentés is, melyben az áll, a vállalat 2021-ig visszatartja az Airtaget. 

Viszont arra jó az esély, hogy a bejelentést még megtehetik a karácsonyi szezon előtt. Végülis, előre eladni valami nemlétezőt, még mindig jobb, mint utólag nem eladni valami létezőt…

AirPod Studio – Talán

Forrás: Jon Prosser

Az Apple prémium over-ear fejhallgatóját már nagyon sokan várják nagyon rég óta. Meg is csillant az előző Keynote előtt a reménysugár, hiszen a vállalat kisöpörte az egész third party fül-és fejhallgatóját a Store-okból. Azonban ez egyelőre csak a HomePod mini érkezésének szólt, de hátha…

Apple TV 6 – Nem túl esélyes

Forrás: CNet

Már több mint három év is eltelt, amióta az Apple bemutatta az Apple TV 4K-t 2017-ben. És az is tény és való, hogy nem jön minden évben új verzió az okosboxból. De talán épp itt lenne az ideje. 

Néhány híresztelés fel is röppent az új A12Z processzorral szerelt készülékről, ami az Apple Arcade játékaival is már sokkal inkább kompatibilis lehetne. De sajnos kézzelfogható bizonyíték egyelőre nincs arra, hogy idén vagy akár jövő évben újabb modell érkezhetne Apple TV-ből.

És csak apróbetűvel itt hagyom, Viktor titkos vágyát, az Apple Glasst…

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó