IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

És te letakarod a kamerád?

Az Apple szerint nem kéne. Pláne nem egy bazi nagy gumónyi Blu Tackkel. A vállalat gyoran ki is adott egy support dokumentumot, amiben arra figyelmezteti a MacBook felhasználókat, hogy kerüljék a kamera letakarását, mert az megkárosíthatja a kijelzőt lecsukásnál.

A vállalat szerint hely a kijelző és billentyűzet közt elég szűkre van tervezve ahhoz, hogy problémát okozhasson, ha közé szorul valami. Arról nem is beszélve, hogy a kamera lencséje mellett még találhatók más szenzorok is, például az arra alkalmas készülékekben az automatikus fényerőállítás vagy True Tone.

Ha lecsukja a Mac notebookját, miközben be van helyezett egy kameratakarót, akkor károsíthatja a kijelzőt, mert a képernyő és a billentyűzet közötti távolságot nagyon szűk tűrésűre tervezték.

 

A beépített kamera lefedése szintén zavarhatja a környezeti fényérzékelőt, és megakadályozhatja az olyan funkciók működését, mint az automatikus fényerő és a True Tone.

 

A kamera takarásának alternatívájaként használja a kamera jelzőfényét annak meghatározásához, hogy a kamera aktív-e, és nézze meg, mely alkalmazások használhatják a kamerát a Rendszerbeállítások részben.

Apple

Nyilván nem véletlenül jött az infó a semmiből. Mostanában számtalan MacBook Pro tulajdonos kopogtatott az Apple-nél azzal a problémával, hogy betört a kijelzője, miután különböző megoldásokkal kezdték eltakarni kameráikat. Úgy tűnik, a legnagyobb gáz az újabb 16”-es MacBook Pro modellek esetén jelentkezik. Az egyetlen hivatalos biztosítás pedig az Apple Care+, ami fedezi az ilyen magánakciókból eredő károkat. Amúgy elég borsos egy kijelzőcsere…

Forrás: MacRumors

Annak ellenére, hogy a Rendszerbeállítások > Biztonság és adatvédelem menüben le lehet csekkolni melyik alkalmazásnak van hozzáférése a mikrofonhoz és kamerához. Ettől függetlenül számtalan felhasználó valamiért sokkal biztonságosabbnak tartja, ha valamilyen fizikai blokádot épít a kijelző fölé és nem hisz a kis zöld visszajelző fénynek.

Borítókép: Reddit

Ti hogy álltok, féltek, hogy a Nemzetbiztonság Bt. Lecsap a kifürkészett információk alapján vagy sosem jutna eszetekbe takargatni a kamerát és betömködni a mikforont?

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó