IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Ezeket a dalokat dúdolták legtöbbet a Google Asszisztensnek

A dallamtapadás az egyik lehető legrosszabb dolog, ami az emberrel történhet, de ha meghallgatjuk a számot az segíthet. Ha nincs meg a cím és az előadó, elég dúdolni a Google-nek, akik össze is szedték, hogy mik voltak az idei legtöbbet keresett számaik.

Ez év elején a Google Asszisztens megkapta a „Hum to Search” funkciót, amely lehetővé teszi a dalok azonosítását kizárólag hümmögés alapján. A Google szerint az Asszisztens képes több, mint 500 000 dal felismerésére, függetlenül attól, hogy dúdoljuk, fütyüljük vagy énekeljük a keresett dalt. Indítása óta a Hum to Search népszerű módja a dalok azonosításának, amely elakadt a fejünkben.

A Google-lal együttműködve a Billboard pedig kiadta a top 100 dalt, amelyet az emberek idén a segédnek hümmögtek. A legdúdoltabb szám Lil Nas X Old Town Roadja volt, ami egyébként a Google saját Hum to Search című hirdetésében is szerepelt. Egy másik Lil Nas X szám, a Holiday, a 46-ik pozíciót érte el. A 2. helyen érkezik Rick Astley 1987-es klasszikusa, a Never Gonna Give You Up.

Végre egy jópofa reklám

A különleges Billboard-lista harmadik, negyedik és ötödik pozícióján pihenve megtaláljuk a Tones And I Dance Monkey-t, Gabby Barrett I Hope és az Imagine Dragons Believer számát. Billie Eilish Bad Guy című slágere a 12. helyen áll.

Más internetes klasszikusok megtalálhatók a Hum to Search számok Billboard-listáján, például Pinkfong Baby Shark és Smash Mouth All Star. Eközben jó néhány klasszikus rock dal is megjelenik, mint például a Queen, a Deep Purple és a Blondie. Persze néhány karácsonyi dal is már most megtalálható a listán, természetesen gondolunk itt főként Mariah Carey All I Want for Christmas is You című klasszikusára.

A teljes lista egyébként itt található.

Ti használtátok már? Én próbálkoztam 3 számmal is, de nem ismerte fel, lehet bennem van a hiba.

Forrás és borító: 9to5Google

Kapcsolódó cikkeink

Ezek a zászlóshajók feszülnek az iPhone 14-nek ősszel

Anikó

Google: az Apple visszatartja a fejlődést

Anikó

Végre használható lesz a Gmail iOS-es widgete

Anikó