IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Ezeket az alkalmazásokat ajánljuk újévi céljaid eléréséhez

Hiszel vagy sem az újévi fogadalmakban, a magunk elé kitűzött célok elől könnyű kitérni. Mindenkinek megvannak a saját praktikái, de mi is lehetne nagyobb segítség ebben, mint azaz eszköz, ami a napjaink nagy részében végigkísér minket? Szubjektív alkalmazás ajánlónk újévi kiadása következik.

Legyen szó akár sportban kitűzött célokról, akár magánéleti, üzleti tervekről, rendszer a lelke mindennek. Sokfélék vagyunk, sokféleképpen gondolkodunk, ezért valószínűleg nem is tudunk olyan megoldásokat mutatni, amik mindenki számára beválnak, de kiindulási pontnak megteszik. Kezdjük is a felsorolást a sporttal, hiszen kétség kívül újévkor ez az egyik legnépszerűbb témakör.

Sport és egészség

alsószoknya Alárendelt Dékán nike running app - helenhelasflorist.com

A különböző sport tracker alkalmazások manapság óriási népszerűségnek örvendenek. Egyes fejlesztők kínálatában több alkalmazásos, komplett megoldásokat is találunk. Ilyen például a Runtastic is, amely a futástól kezdve a benti erősítő gyakorlatokon át a főbb területeket mind lefedi. Egyesével, csomagban, illetve előfizetéses rendszerben is megvásárolhatjuk az alkalmazásaikat, amiket együtt használva elég jó kis otthoni tréningcsomagot kapunk.

Ha rendelkezel már Apple Watchcsal, akkor bizonyára találkoztál már a Nike+ Run Club alkalmazással is. A Run és Training Club tagjaként egyéb szolgáltatásokat is kapunk, mint például tanácsadás a megfelelő sportfelszereléshez. A Nike és az Apple szoros partnerségének köszönhetően átfogó közösségi megoldás ez a sportolni vágyók számára.

Nem minden a sport. Az edzések mellett a táplálkozást sem hanyagolhatjuk el, főleg ha az egészségesebb életre tettük a voksunkat idénre. Az étkezésbe rendszerességet vinni talán majdnem nehezebb, mint a sportba. Aki mégis megpróbálkozna vele annak a YAZIO egy ingyenes alternatíva. És odafigyelve a folyadékbevitelre jelentősen növelhetjük a testünk fittségét. Erre eddig a WaterMindernél nem találtam jobb megoldást, az alkalmazás Apple Watchra is elérhető.

Karrier, munka, tanulás

Create A Board | Getting Started with Trello

A tervezés, az átláthatóság sokak számára segítség, hogy összpontosítani tudjanak a feladatokra. Sok-sok feladatmendzsment app közül válogathatunk, mint a MeisterTask vagy a Trello. Ezeket használhatjuk egyéni felhasználásra, de kisvállalati környezetben is megoldást jelenthetnek. Elérhetőek iOS-re és Macre is, a normál fiók használatáért pedig még csak fizetnünk sem kell.

Bár sokan ismerik, mégis érdemes egy pillantást vetni a Duolingóra vagy magyar fejlesztésű Xeropanra, amik ékes példái annak, milyen egyszerűen és hatékonyan lehet tanulni akár egy iPhone segítségével is. Ha nem is szerzel majd felsőfokú nyelvvizsgát ezek segítségével, de egy kis napi agytornára, az ismereteid bővítésére jó szolgálatot tesznek.

Pénzügyek, célok beteljesítése

Koin – magyar fejlesztésű alkalmazás, amivel élvezet a pénzügyeink  nyilvántartása - Szifon.com

A mocskos anyagiak témakör elkerülhetetlen, még akkor is, “ha a pénz nem boldogít”. A havi költekezéseinkre is találunk egy rakat jó alkalmazást, ezek közül kettővel van személyes tapasztalatom: PocketGuard és Koin. Utóbbi egy magyar nyelvű alkalmazás, kevésbé komplex, mint a PocketGuard, de átlátható, könnyen használható, szóval szerintem sokaknak lehet a legmegfelelőbb megoldás.

Ha pedig már sportban, tanulásban és a pénzügyre vonatkozólag is megvannak a terveink az idei évre, akkor mindezt egyetlen alkalmazásban összegezhetjük: Strides Habit Tracker. Ha listából csak egyetlen appot töltesz le, akkor ez legyen az, hiszen olyan apróságokat is nyomon követhetünk, mint mennyiszer jártunk a héten gyorsétteremben, hány órát aludtunk a héten átlagosan, mennyit költöttünk és spóroltunk és a többi. A lista igazából végtelen, éppen ezért a sok-sok területre specializálódott app helyet, még önmagában ezzel is kezdhetjük az újévet.

Kapcsolódó cikkeink

Eszméletlen összeget költöttünk appokra 2021-ben is

Anikó

Érkezik a Netflix játékszolgáltatása az App Store-ba

Anikó

Így engedélyezheted a YouTube kép a képben funkcióját iPhone-on

Anikó