IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Underdogs Reloaded – Visszatérnek az Apple csodagyerekei egy újabb beteg videóval

Az Apple reklámozni ugyan nem szokott, de egy vicces kis imázsvideó mindig belefér.

Nagyjából egy éve rakta fel a vállalat a saját YouTube csatornájára az Apple at Work – The Underdogs című vicces videóját, amiben az Apple termékeket promózzák, hogy milyen jó és egyszerű velük dolgozni a munkahelyen. A reklámban (de én inkább spotnak hívnám, hisz nem számít ajánlattévő reklámnak) a csapatnak nagyon rövid időn belül kell prezentálnia egy újítást, amit nekik kell a nulláról felépíteni.

Az ötlet azon a jogos felvetésen alapul, hogy miért kapod a kör alakú pizzát, amit háromszögekre vágsz, négyszög alakú dobozban. Persze azért, mert így a legegyszerűbb a gyártóknak, de nem a legkörnyezetkímélőbb megoldás a sok felesleges papír. A vicces videóban a szűk határidőben dolgoznak együtt FaceTime, Siri, iPad multitasking és az AirDrop segítségével, majd prezentálják a forradalmi kör alakú pizzadobozt. Fun fact, ez a doboz mai napig használatos az Apple kantinjában.  

Idén a nagy homeoffice mánia újra megihlette a csapatot, és készült egy újabb vicces kis spot. A videó ugyanazzal az alapsztorival indul, a főnökük szeretne tőlük kapni egy prezentációt, amire nagyon kevés időt kapnak, ráadásul mindenki otthon van. Aki a karantén alatt dolgozott home office-ból, átérzi a problémát.

Otthon alapból nehezebb mindennek hozzálátni, hát ha még gyerekek rohangálnak körülötted, és éppen az kell nekik, ami a kezedben van. A videós meetingek legnagyobb csapdája pedig a “nem veszek fel nadrágot, úgyis derékig vagyok csak benne a képben” is tökéletesen ki lett sarkítva ebben a videóban.

A spot üzenete, hogy ha tele van tömve Apple cuccokkal a lakásod, és persze a team többi tagjának, akkor szuperül tudsz otthonról is dolgozni. Még arra a problémára is megoldást nyújt a spot, hogy mit tegyél, ha nincs otthon szkennered, de doksit fotózni meg túl 2010. A Notes alkalmazás ugyanis tökéletesen működik kézi szkennerként, ami egy olyan Folytonossági funkciója az Apple ökoszisztémának, amit talán nem mindenki ismer. A videót egyébként érdemes végignézni, sokkal viccesebbre sikerült, mint az előző.   

Forrás: Apple Youtube Channel, Apple Insider
Borítókép: MacRumours 

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó