IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Ezt az AirPodsot sem a föld nyelte el…

Nemrég egy újabb eltűnt AirPods története bukkant fel, és mint kiderült, a történet főhőseként szereplő massachusettsi férfi nem az első, aki emésztőrendszerében vesztette el kütyüjét. 

A hétvégén Bradford Gauthier megosztotta a The Guardiannal, hogy februárban milyen élményei voltak, amikor lenyelt egy AirPodsot. A 2019-ben látott hasonló esethez hasonlóan ő is elaludt a fülessel.

“Kimerült voltam, de szokásom, hogy lefekvéskor filmeket nézek a telefonomon. Betettem az egyik kedvencemet, A dolog 80-as évekbeli változatát, Kurt Russell főszereplésével. Ez a történet az Antarktiszon élő kutatókról szól, akiket fokozatosan csinál ki egy rosszindulatú idegen.

A nyitójelenet után 10 perccel már alig bírtam nyitva tartani a szemem. A következő pillanatban már négy óra telt el, a feleségem, Heather mellettem aludt, és a filmnek már rég vége volt. Levettem a telefonomat a párnáról, és kivettem a vezeték nélküli AirPodsom az egyik fülemről – a másik kiesett, és nem találtam.”

A baj első jele akkor mutatkozott, amikor az éjszaka közepén megpróbált inni egyet.

“Félkómában a fürdőszobába battyogtam egy korty vízért, de nem tudtam rendesen lenyelni. A torkom megtelt vízzel, de nem akart lefolyni – a mosdókagyló fölé kellett hajolnom, hogy kiköpjem. Bizarr és riasztó volt, de annyira fáradt voltam, hogy egyszerűen visszamentem az ágyba.”

Reggel újra próbálta megkeresni az eltűnt AirPods felét, de nem találta, és az akkumulátor lemerült, így a Find My AirPods nem működött.

“Az éjszaka folyamán rengeteg hó esett, és még reggeli előtt kimentem, hogy ellapátoljam, és körülbelül egy óra múlva megálltam, hogy igyak egy pohár vizet. Ismét nem tudtam nyelni, de nem aggódtam – csak gondoltam, hogy a torkom szokatlanul száraz, és a nehézség majd elmúlik. “Egyébként, mondtam is, amikor elindultam kifelé, hogy elvesztettem az egyik fülhallgatómat. Nem látta valaki?”

Végül Bradford fia volt az, akinek az jutott eszébe, hogy lenyelte.

“Amíg én a havat takarítottam, Heather és a fiam, Owen alaposan átkutatták a hálószobát, még a matracot is felemelték. Nem lehet, hogy álmodban nyelted le? – kérdezte a fiam. Mindannyian nevettünk, de néhány perccel később, miután egy újabb korty víz jött vissza egyenesen, azon kezdtünk el gondolkodni, hogy lehet igaza van. Én is éreztem egy gyenge nyomást a mellkasom közepén – csak egy enyhe kellemetlenséget, semmi olyat, ami általában aggodalomra adna okot. De a bizonyítékok kezdtek összeállni.”

Az orvos a sürgősségin kételkedett abban, hogy Bradford valóban lenyelte, de röntgenfelvételt készített, hogy lássa, mi a helyzet.

A kép csak illusztráció

“Azt mondta, hogy azok az emberek, akiknek egy tárgy akad a torkukba, általában nagy fájdalmat éreznek, ráadásul valószínűtlennek tűnt, hogy véletlenül lenyelhettem volna egy másfél centis műanyagdarabot. Magamra maradtam, amíg ő elment megvizsgálni az röntgenfelvétel eredményét.

Az orvos arckifejezése, amikor visszatért, felbecsülhetetlen volt. “Hát, a fenébe is,” mondta. A képernyőn egy rajzfilmszerűen tiszta kép volt a bordáimról, és a bordák között 45 fokban megakadva ott virított a hiányzó AirPod összetéveszthetetlen alakja.”

Bár az egész komikusnak tűnt, ugyanakkor komoly dolog is volt, számos lehetséges szövődménnyel.

“Úgy tűnt, hogy az AirPods szilárdan beékelődött a nyelőcsövem oldalába, de még mindig fennállt annak a lehetősége, hogy elzárja a légutakat. Ha sikerül teljesen lenyelnem, akkor vagy ártalmatlanul áthaladhat a szervezetemen, vagy megtapadhat a beleimben, ami műtétet jelentene. Volt egy kis esély arra is, hogy az eszköz elszakad, és nem akartam megpróbálni megemészteni egy lítium-ion akkumulátort.”

Nem ez lenne az első eset, hogy egy AirPods sértetlenül végzi emésztés után a WC-ben. De ebben az esetben, inkább az eltávolítás mellett döntöttek.

“Heather elvitt az endoszkópos központba, ahol az AirPodsot a számon keresztül, egy lasszós rögzítéssel ellátott cső segítségével húzták vissza. Rendkívül kellemetlen volt, de nyugtatót kaptam, így csak félig voltam ébren. Néhány perccel később egy takaros kis zacskóban kaptam meg az AirPodsot.”

Ami még működött is.

“Amint hazaértem, kipróbáltam. Jól működik, bár a mikrofon kevésbé megbízható, mint korábban. Soha nem fogom tudni biztosan, hogyan sikerült lenyelnem. Az elméletem szerint a párnára esett, a szám mellett kötött ki, és beszippantottam, amikor ásítottam. Utólag visszagondolva örülök, hogy a Find My AirPods próbálkozás nem jött be – kiborultam volna, ha a torkom csipogott volna.

Borítókép: iFixit

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó